En İyi FPS Oyunları 2022

12 Mayıs 2022

Her oyun sever gibi senin için de FPS oyunları vazgeçilmezler arasında yer aldığından elbette boş durmadık ve en iyi FPS oyunlarını bir araya getirdik. Yayın tarihi 2022 olarak açıklanan ve lansmanlarında göz dolduran oyunlardan tut; halihazırda mutlaka oynaman gereken FPS efsanelerine kadar bilmen gereken ne varsa burada! O halde kemerleri bağla, FPS oyunlarında enleri yakala!

Dying Light 2: Stay Human

dying-light-2-en-iyi-fps-oyunlari-2022

Bir gezgin olarak maceranın tadına doyacağın Dying Light 2: Stay Human oyununda; Şehir’in kaderi de parmaklarının ucunda! Olağanüstü yeteneklerini sergilemen için yaratılmış bir karakterle tanıştığın gibi bu güçleri elde etmenin bedelleri olduğunu da bilmen gerek. Hikayesinde oldukça farklı geri dönüşler ve kopuk hatıralar olan karakterin; bu hatıraların peşinde gizemli gerçeklere yaptığı yolculuk nefes kesiyor.

En iyi FPS oyunları listesine tepeden giriş yapan Dying Light 2: Stay Human aynı anda hem zekanın hem de cesaretin ön planda olduğu bir macera! Aiden Caldwell rolüyle başladığın bu macerada düşmanlarını ortadan kaldırmak için akıllıca planlara ihtiyacın olacak.

Aynı anda hem Şehir’i ele geçiren canavarlarla hem de çeşitli bölgelerde bulunan rakip gruplarla baş etmen gerek. Bu zorlu rakiplere karşı güçlü müttefikler edinmeli ve en iyi FPS oyunları listesinin gizemli oyununda farkını ortaya koymalısın! 4 Şubat 2022’den beri oyun severlerin kalbini hızlandıran bu maceraya mutlaka katılman gerek!

Rainbow Six Extraction

rainbow-six-extraction-en-iyi-fps-oyunlari-2022

En iyi FPS oyunları listesinde yerinin hakkını veren alternatiflerden bir diğeri de Rainbow Six Extraction oluyor. Üç kişilik takımların kıyasıya mücadelesine ortak olmanı sağlayan bu harika bölge oyununda en önemli mesele hayatta kalmak!

Yenilenebilir hayat enerjisinin olmadığı bu kurgunun en dikkat çekici yanlarından biri saldırı planlarını hazırlayabilmek. Stratejik zekanın ve takım iş birliğinin ön planda tutulduğu bu harika uzay macerasında karşında Archean’dan Siege’a kadar tehlikeli zekâ ürünleri olduğunu unutma!

STALKER 2: Heart of Chernobyl

stalker-2-heart-of-chernobyl-en-iyi-fps-oyunlari-2022

FPS serisine dönüşeceği duyurulduğunda takipçileri için nabız hızlandıran oyunların başında STALKER yer alıyor. En iyi FPS oyunları arasında yer almakla kalmayıp, bizce en iyi rol yapma oyunları listesine de eklenen oyuna hayran kalacağına eminiz! Hikayesinin kökenlerini edebi eserlerden alan, her grafik ayrıntısında da bu edebi havayı soluma imkânı sunan STALKER 2: Heart of Chernobyl oyununun çıkış tarihi 8 Aralık 2022 olarak açıklandı.

Radyoaktif bir bölgede ve açık dünya formuyla tasarlanan oyunun bağımsız modülleri bulunuyor. Yani mevcut senaryo haricinde farklı bir deneyim yaşamak istersen, Çernobil sırlarını çözebileceğin gizemli bir araştırma yapabilir, bu bağımsız senaryolarda elde ettiğin servetle ekipmanlarını geliştirebilirsin. En iyi FPS oyunları listesinde bir yıldız gibi parlayan STALKER 2: Heart of Chernobyl senin arşivin için de başyapıtlar arasında yer alacak gibi görünüyor!

Tiny Tina’s Wonderlands

tiny-tinas-wonderlands-en-iyi-fps-oyunlari-2022

Grafikleri, dinamikleri ve hikayesiyle FPS oyun alternatifleri arasındaki en eğlenceli maceradan söz etmeden durur muyuz? Elbette hayır! Tiny Tina’s Wonderlands oyunu aslında adından da tüyo alabileceğin gibi Borderlands evreninde geçen bir oyun. Ancak bu versiyonda Tiny Tina’nın yönetime geçtiği ve ana karakteri senin oynadığın efsanevi bir rol yapma senaryosu bulunuyor.

Tiny Tina’s Wonderlands en iyi FPS oyunları listesine yalnızca grafik ve senaryo başarısıyla değil, DnD tarzının da gözde temsilcilerinden biri olarak girdi. Oyun severlerin hatırını saydığı bu oyun tarzında pek fazla alternatif olmadığından; Tiny Tina’s Wonderlands bu arayışa çölde vaha oldu desek yeridir! Absürt mizah kavramının diplerini yaşamak isteyen her oyuncu için vazgeçilmez olan DnD oyun tarzı, Tiny Tina’s Wonderlands oyununda harika bir deneyim olarak karşımıza çıkıyor.

Oyunla ilgili en fazla konuşulan dedikoduları da sıralayalım ki içimiz rahat etsin. Seslendirme kadrosunun efsanevi etkisi, en az oyun kadar dillere destan oldu. Brooklyn Nine-Nine‘dan Andy Samberg’den tut; Ashly Burch ve Will Arnett gibi devlerin sesiyle yarattığı etki oyuna bambaşka bir hava katmış. Hal böyle olunca Tiny Tina’s Wonderlands en iyi FPS oyunları listemize de sesli bir giriş yaptı!

Atomic Heart

atomic-heart-en-iyi-fps-oyunlari-2022

Üstün teknoloji ürünleri arasında gösterilen FPS oyunlarının; en dikkat çekici alternatiflerinden biri de Atomic Heart oyunu. P-3 adında bir KGB ajanı olarak başladığın yolculukta 3826 tesisindeki garabetle karşılaşacaksın. Karakterin ana amacı tesiste yaşanan gizemli sorunlar silsilesinin ana kaynağını tespit etmek ve kontrolü sağlamak.

Atomic Heart’in en iyi FPS oyunları listesine girmesinde yalnızca etkileyici senaryosu değil, kalp atışlarına dans ettirecek kadar başarılı grafik tasarımı da yer alıyor. Tesis detaylarından ele geçirilmiş droid’lere, çevre dizaynından ekipman tasarımına kadar pek çok ayrıntı özenle yaratılmış. Hal böyle olunca sana da heyecanlandıkça oynamak, oynadıkça heyecana kapılmak kalıyor!

Scorn

scorn-en-iyi-fps-oyunlari-2022

Tanıtımlarından sonra oyun severler için adeta çöl yağmuru gibi beklenen oyun Scorn’dan söz etmeden bu bahsi kapatır mıyız? Elbette hayır! Biyomekanik bir dünya düzeninde doğan kahramanı canlandıracağın bu oyunda başkarakter olarak çeşitli mücadelelerde kritik kararlar alman gerek.

Korkutucu dünyanın ürünlerinden biri olmasına rağmen oyuncu karakterin diğer üretimlerden bir farkı var. Elbette o fark seninle başlıyor. Çünkü karaktere bilincini sen verecek ve onu yöneteceksin. Gizem ve korku temalı oyunlar listene altın harflerle yazacağına emin olduğumuz Scorn için Ekim 2022 yayın tarihi olarak belirlendi bile!

Gizlilik konseptinin oldukça değer kazandığı oyunda sınırlı materyal kullanımı bulunuyor. Bu durum savaş güdüsünü tetikleyerek yeni materyaller edinmek için savaşmayı da gerekli hale getiriyor.

Oyun alanının mekanikleriyle kendi hayal dünyanı yansıtabileceğin Scorn’da; sana ait özgün yol, tünel ya da farklı yapılar inşa edebilirsin. Alien evrenine yakından bir bakış atmak için çarpan kalbini taa buralardan duyuyor ve yayın tarihini senin için heyecanla bekliyoruz! Yeni gelişmeleri haber almak istersen bizi nerede bulacağını biliyorsun!

Far Cry 6

farcry-6-en-iyi-fps-oyunlari-2022

Ubisoft tarafından geliştirilen ve oyuncu oylarıyla dünyanın en iyi açık oyunlarından biri kabul edilen FPS harikasından söz etmeden olmaz. Hem hikayesi hem de başkarakterinin karizmasıyla tutkunlarının göz bebeği olan Far Cry’da zekanın gücüyle savaşmak şart! Uzun zamandır FPS sevenlerin vazgeçilmezi olan bu oyun 2022 listesinde de en sevilenler arasında yer almayı başardı. Arkadaşlarıyla tatildeyken bir terörist trafından kaçırılan Jason Brody ve muazzam mücadelesi senin de aklını başından alacak!

En iyi FPS oyunları serisinde yer alan tüm alternatifleri sen zevkine zevk katsın diye ince eleyip sık dokuduk. Ancak finansal teknolojiler ile ilgili bilmen gerekenleri anlatmaya sıra gelince; zaten şampiyon belli. O halde gitmeden evvel dijital finans devi Ozan SuperApp’i anlatalım ki oyun zevkinle birlikte finansal servislerde de ufkun açılsın.

Günün her saati para transferi yapabileceğin, QR kod ile ödeme, e-Pin ve oyun kodu satın alabileceğin Ozan SuperApp ile Cashback kazançları sayesinde fırsatlarla dolu alışverişin keyfini sür! Alışverişten ödemeye ihtiyaç duyduğun her kalemde tek uygulama kullanmanın avantajlı dünyasına adım atma vaktidir. Harika oyun önerilerinden önce Ozan SuperApp’i indir, maceraya bir adım önde başla!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.