En Güzel İstanbul Koruları

7 Şubat 2022

Şehrin karmaşasından uzaklaşmak, yoğun tempoya rahatlatıcı bir doğa molası vermek istediğinde; “kısa bir yolculuk olsun ama bambaşka bir yere gideyim” dediğinde ihtiyaç duyacağın tüm alternatifleri senin için araştırdık. İstanbul’un en güzel korularında doğanın ve temiz havanın tadını çıkarırken, eşsiz manzaralarda harika kareler yakalayabilirsin.

En güzel İstanbul koruları arasında yer alan Emirgan, Validebağ, Otağtepe, Mihrabat ve Gözdağı Korusu; şehrin hengamesini bir çırpıda arkanda bırakabileceğin ama kısacık bir yolculukla başka diyarda hissedeceğin alternatiflerin başında yer alıyor. Beklediğin an geldi! İşte İstanbul’un içine saklanmış hazine değerindeki o muhteşem korular ve özellikleri!

Emirgan Korusu – Sarıyer

emirgan-korusu-sariyer

İstanbul Avrupa Yakası koruları alternatiflerinde demirbaş Emirgan; elbette listemizin ilk sırasında! Avrupa Yakası’nın en nadide gezi alanlarından biri olan ve Sarıyer ilçesinde yer alan Emirgan Korusu; tam 43 bin hektar alan üzerine kurulu.

Bu devasa cennet bahçesine sayısız çiçek ve ağaç türü bulunuyor. Özellikle ömrü asrı aşmış erguvanlar misafirlerin en gözdeleri ve meşe, çınar gibi daha nice ağaç da bu koruda hayata güzellik katmaya devam ediyor. İstanbul’un ağaç çeşitliliği açısından en geniş kapasitesini elinde bulunduran Emirgan Korusu aynı zamanda göletleriyle de ünlü.

İstanbul koruları kahvaltı, davet, etkinlik ve aktivite çeşitliliği bakımından da son derece verimli alanlar. Elbette Emirgan Korusu da bu planlamalar için en elverişli korulardan biri. Korunun içinde yer alan seyir terasları, oyun parkları, restoran ve kafeler, müze bölümleri gibi alanlar sayesinde sayısız toplantı etkinliği için oldukça yeterli bir alan mevcut. Senin de yakın zamanda bir etkinlik planın varsa sakın durma; Emirgan Korusu’nu mekân listesinde en iyiler arasına not et!

Emirgan Korusu’na girdiğin an tabiatla kucaklaştığını hissederek göletlerin rüya ışıltısına kapılabilir, şelalelerin seslerinde kaybolabilirsin. Kuş seslerinin benzersiz birer besteye dönüştüğü koruda tabiata dair sayısız renk ruhunu ferahlatacak.

Emirgan Korusu İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminde yer alan halka açık bir alandır. Hafta sonu ve kısa tatil dönemlerinin vazgeçilmez İstanbul rotalarından biridir ve her İstanbul gezi listesinde mutlaka ilk beş içinde yer alır. Bu harika güzelliği kaçırma diye daha fazla ayrıntı vermiyoruz ki gidip döndüğünde kalanını senden dinleyelim!

Validebağ Korusu – Üsküdar

validebag-korusu-uskudar

İstanbul Anadolu Yakası koruları içinde en büyük ikinci yeşil alan statüsünde yer alan Validebağ korusu; Üsküdar’ın göz bebeği alanlarından biridir. Tarihi açıdan da oldukça önemli bir yere sahip olan koruda anıt ağaçlarının tür çeşitliliği seni eşi görülmemiş bir tabiat keşfine çıkaracak.

En genci 100 yaşında olan bu ağaçlara dokunduğun an, bir asırla tokalaştığını hissedeceksin. Aynı zamanda hayvan ve böcek çeşitliliğiyle ekolojik verimliliği üst seviyede olan Validebağ Korusu’na yaptığın gezi senin için unutulmaz doğa anıları arasında yer alacak!

Fatih (Otağtepe) Korusu – Beykoz

otagtepe-fatih-korusu-beykoz

Otağtepe Korusu adıyla bilinen bu alanın Tema Vakfına devrinin ardından ismi değişmiştir. Devir sonrası, Fatih Korusu Tema Vehbi Koç Doğa Kültür Merkezi adını alan koru; köprü ve boğaz manzarasının en güzel göründüğü seyir alanlarından birine sahiptir. Koruda aynı zamanda Tema Vakfının mevsimlik bitki yetiştirme alanı bulunmaktadır.

Sayısız bitki türüne ev sahipliği yapan vakıf alanına gittiğinde seni Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün eşsiz boğaz manzarası ve doğanın berrak havası karşılayacak. Her gün saat 17:30’a kadar ziyaret edebileceğin Fatih Korusu Kavacık – Beykoz bölgesinde yer alıyor. Toplu taşımayla ve kendi aracınla ulaşabileceğin merkezi adresiyle doğa kaçamakların için sana harika bir alan sunuyor!

Mihrabat Korusu – Beykoz

mihrabat-korusu-beykoz

Beykoz’un yeşil alanlar ve korular konusundaki kapasitesi oldukça yüksek ve göz alıcı. Biliyorsun ki İstanbul koruları düğün, davet, kutlama, çeşitli organizasyonlar için adeta biçilmiş kaftan. Doğası, manzarası, organizasyonlar için özel alanları ve çeşitli aktiviteleriyle planların arasına İstanbul korularını mutlak olarak eklemelisin.

Mihrabat Korusu da bu alanlar arasında en verimli seçeneklerden biri. 210 bin m2 üzerine kurulu Mihrabat Korusu içinde çocuk parklarından koşu ve yürüme bölümlerine oturma alanlarından seyir teraslarına ve kafelere değin hoş vakit geçirmen için tüm hizmet seçenekleri mevcut!

Gözdağı Korusu – Pendik

gozdagi-korusu-pendik

İstanbul’da koru denince akla gelen alternatiflerden bir diğeri de Gözdağı Korusu. Pendik’teki korunun içinde 206 metre rakıma sahip bir tepe ve bu tepeden seyre dalacağın benzersiz bir manzara var.
Rengarenk çiçeklerin, mis kokulu çam ağaçlarının arasında İstanbul’un güzelliğine hayran kalacağın bu manzarayı ayaklarına seren Gözdağı Korusu, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin hizmet bölgeleri arasında yer alıyor. Belediyeye bağlı kafeterya ve restoran hizmetinden faydalanabileceğin koruda aynı zamanda sosyal tesisler de mevcut. Hafta sonu ve tatil kaçamaklarında İstanbul’un içinde İstanbul’dan saklanabileceğin bu harika yere bir uğra!

İstanbul’un en şahane gezi ve kaçamak alanları olan korularına dair bilmen gereken ne varsa senin için yazımızda anlattık. Sıra geldi tüm bu şahane anları yaşarken dijital finansın benzersiz güzelliklerini de yaşaman için ihtiyacın olan yegâne uygulamayı anlatmaya!

Ozan SuperApp ile dilediğin iş, alışveriş, tatil ve gezi anında 7/24 para transferi yapabilir; QR kod ile ödeme avantajlarından faydalanırken Cashback kazançlarını artırabilirsin! Koruların eşsiz manzarasına varmadan evvel Ozan SuperApp’i indir, dijital finansın avantajlarıyla her anını güzelleştir!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.