En Az Bir Defa İzlemeniz Gereken Klasikleşmiş Fantastik Filmler

30 Ocak 2023

Geçmişten günümüze birçok fantastik film ve fantastik film serisi çıktı. Ancak güzel bir fantastik film bulmak bu kadar fazla seçeneğin arasında zor olabilir. Eğer iyi bir fantastik film önerisi arıyorsan senin için en az bir defa izlemen gereken klasikleşmiş fantastik film önerilerimize mutlaka göz at!

Pan’s Labyrinth (2006)

Türkçe Adı: Pan’ın Labirenti
Yönetmeni: Guillermo del Toro
Türü: Dram, Fantastik, Savaş 
iMDB Puanı:  8.2 / 10

Fantastik temalı filmleri ile sinema seyircisinin gönlünde taht kurmuş Guillermo del Toro’nun imza filmi olan Pan’s Labyrinth (Pan’ın Labirenti), senaryo ve kurgusu ile oldukça dikkat çeken yapımlardan biri. 

Çıktığı yıl birçok ödül töreninde aday gösterilmiş ve seyircinin ilgisini çeken bu film, masal temasını yetişkinlere hitap edecek bir biçimde aktarırken hem düşündürüyor hem de büyük seyir zevki veriyor.

Lord of the Rings Serisi

Türkçe Adı: Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği
Yönetmeni: Peter Jackson
Türü: Fantastik, Savaş
iMDB Puanı:  8.8 / 10

Orta Dünya evreni ile fantastik edebiyata yeni bir soluk getiren Tolkien’in kitaplarından uyarlama olan Lord of the Rings (Yüzüklerin Efendisi) serisi, fantastik ve savaş temalı filmler seven sinema izleyicisini tatmin ediyor. 

Yönetmen Peter Jackson’ın bütün filmlerini yönettiği bu serinin başlangıç filmi ise Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği. Eğer Orta Dünya’ya merakın varsa elfler, cüceler ve insanların savaşını izlemek istiyorsan Lord of the Rings serisi seni bekliyor! 

Harry Potter Serisi

Türkçe Adı: Harry Potter ve Felsefe Taşı
Yönetmeni: Chris Columbus
Türü: Fantastik, Macera
iMDB Puanı:  7.6 / 10

Dünyanın en ünlü çocuk kitabı serisinden uyarlanan Harry Potter serisi, büyü dünyasının kapısını sinema izleyicisine açarak bu izleyiciyi büyücüler, ev cinleri, kurt adamlar, ölüm yiyenler gibi birçok farklı fantastik türle tanıştırıyor. 

İlk başta tıpkı çocuk kitabında olduğu gibi çocuklara hitap eden, aile temalı bir seri gibi başlayan Harry Potter, zaman geçtikçe daha gothic temalı ve karanlık filmler çıkaran bir seri. Eğer Harry Potter’ın maceralarını başından sonuna kadar izlemek istiyorsan sırayla Felsefe Taşı, Sırlar Odası, Azkaban Tutsağı, Ateş Kadehi, Zümrüdüanka Yoldaşlığı, Melez Prens, Ölüm Yadigarları I & II’yi izleyebilirsin! 

The Green Mile (1999)

Türkçe Adı: Yeşil Yol
Yönetmeni: Frank Darabont
Türü: Suç, Dram, Fantastik
iMDB Puanı:  8.6 / 10

Başrolünde Tom Hanks olan ve Frank Darabont’un yönetmenlik koltuğuna oturduğu The Green Mile (Yeşil Yol), sadece fantastik sinema izleyicisinin değil, tüm sinemaseverlerin kült bir film olarak adlandırdığı bir yapım. Suç, dram ve fantastik türlerini harmanlayan The Green Mile, özellikle suç temalı film severlere fantastik tür sevdirecek bir film. 

Spirited Away (2001)

Türkçe Adı: Ruhların Kaçışı
Yönetmeni: Hayao Miyazaki
Türü: Fantastik, Animasyon, Aile 
iMDB Puanı:  8.6 / 10

Ünlü yönetmen Hayao Miyazaki’nin en ünlü filmlerinden biri olan Spirited Away (Ruhların Kaçışı), aile ile izlenebilecek bir fantastik animasyon filmi. Ruhlar alemine geçiş yapan ve ailesini kurtarmaya çalışan küçük bir kızın hikayesinin anlatıldığı bu film, animasyon sevmeyen sinema izleyicisini bile ekrana kilitleyebilir. 

Groundhog Day (1993)

Türkçe Adı: Bugün Aslında Dündü
Yönetmeni: Harold Ramis
Türü: Komedi, Dram, Fantastik
iMDB Puanı:  8.1 / 10

Bill Murray’nin başrol oynadığı ve Harold Ramis’in yönetmenliğini yaptığı Groundhog Day (Bugün Aslında Dündü), aynı günü defalarca yaşamak zorunda kalan bir adamın hikayesini anlatıyor. Hem komik hem de dram yüklü bir film olan bu fantastik film, eleştirmenler tarafından da tam not almış kaliteli bir yapım. 

Edward Scissorhands (1990)

Türkçe Adı: Makas Eller
Yönetmeni: Tim Burton
Türü: Dram, Fantastik
iMDB Puanı:  7.9 / 10

Gothic tarzı ile ünlenmiş bir yönetmen olan Tim Burton’ın en sevilen filmlerinden biri olan Edward Scissorhands (Makas Eller), fantastik film denildiği zaman akla ilk gelen yapımlardan biri olarak biliniyor. 

Banliyöden uzak bir şatoda yaşayan bilim adamının icat ettiği Edward Scirssorhands’in insanlar arasında hayatta kalma çabasını anlatan bu filmde bol dram ve duygusallık bulabilirsin! 

Charlie and the Chocolate Factory (2005)

Türkçe Adı: Charlie’nin Çikolata Fabrikası
Yönetmeni: Tim Burton
Türü: Fantastik, Aile
iMDB Puanı:  6.7 / 10

Tim Burton ve Johnny Depp işbirliği filmlerinden biri olan Charlie and the Chocolate Factory (Charlie’nin Çikolata Fabrikası), çıktığı yıla damgasını vuran filmlerden bir tanesi. 

Charlie adında yoksul bir ailenin çocuğunun Willy Wonka’nın fabrikasına ziyaret biletini kazanması ile başlayan serüveni anlatan film hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap eden eğlenceli bir fantastik yapım! 

It’s a Wonderful Life (1946)

Türkçe Adı: Şahane Hayat
Yönetmeni: Frank Capra
Türü: Dram, Fantastik, Aile
iMDB Puanı:  8.6 / 10

Frank Capra’nın yönetmenliğini yaptığı ve James Stewart’ın başrolü üstlendiği It’s A Wonderful Life (Şahane Hayat), sinema tarihinin en klasik noel filmlerinden biri olarak gösteriliyor. Eğer aile temalı klasik bir fantastik film izlemek istiyorsan bu film sana göre!  

Big Fish (2003)

Türkçe Adı: Büyük Balık
Yönetmeni: Tim Burton
Türü: Dram, Fantastik
iMDB Puanı:  8.0 / 10

Tim Burton’ın en sevilen ve sinemaseverler tarafından olumlu eleştiriler alan filmlerinden biri olan Big Fish (Büyük Balık), hayallerinin peşinden koşmak isteyen maceraperest bir adamın fantastik serüvenini anlatıyor. 

Başrolünü Ewan McGregor’un üstlendiği Big Fish, eğlenceli ve bir o kadar da dram yüklü fantastik bir film izlemek isteyenlerin seçenekleri arasına koyması gereken bir yapım.  

The Princess Bride (1987)

Türkçe Adı: Prenses Gelin
Yönetmeni: Rob Reiner
Türü: Fantastik, Aile, Macera
iMDB Puanı:  8.0 / 10

Rob Reiner’in yönetmenliğini üstlendiği, 80’li yılların en sevilen yapımlarından biri olan The Princess Bride (Prenses Gelin), aile ile izlenebilecek eğlenceli bir macera filmi olarak adını sinema tarihine altın harflerle kazımış bir film. Eğer masal temalı bir aile filmi izlemek istiyorsan The Princess Bride’ı mutlaka izleme listene eklemelisin. 

The Mummy (1999)

Türkçe Adı: Mumya
Yönetmeni: Stephen Sommers
Türü: Dram, Fantastik, Savaş 
iMDB Puanı:  8.2 / 10

Stephen Sommers’in yönetmenliğini yaptığı ve The Mummy serisinin ilk filmi olan The Mummy (Mumya), özellikle mitoloji ve savaş temalı film severlerin ilgisini çekecek türden bir film. Dram, fantastik ve savaş temalarını bir arada birleştiren bu yapım, Mısır mitolojisinden de öğeler taşıyor. 

Midnight in Paris (2011)

Türkçe Adı: Paris’te Gece Yarısı
Yönetmeni: Woody Allen
Türü: Fantastik, Komedi
iMDB Puanı:  7.7 / 10

Woody Allen’in eleştirmenler tarafından en sevilen filmlerinden biri olan ve Oscar kazanmış Midnight in Paris (Paris’te Gece Yarısı) hem ünlü oyuncu kadrosu hem de orijinal senaryosu ile oldukça dikkat çekiyor. 

Modern dünyada yaşamaktan sıkılmış ve kendisini hep 20’li yıllara ait hisseden bir adamın Paris’te her gece yarısı geçmişe dönmesini konu alan film, izleyiciye hem komik hem de fantastik bir hikaye sunuyor. 

The Wizard of Oz (1939)

Türkçe Adı: Oz Büyücüsü
Yönetmeni: Victor Fleming
Türü: Fantastik, Macera, Aile
iMDB Puanı:  8.1 / 10

Sinema tarihinin en klasik fantastik filmlerinden biri olan, Judy Garland’ın başrolünü üstlendiği The Wizard of Oz (Oz Büyücüsü), aynı zamanda daha sonra çıkmış fantastik filmlerin de ilham kaynağı olan bir yapım. 

Howl’s Moving Castle (2004)

Türkçe Adı: Yürüyen Şato
Yönetmeni: Hayao Miyazaki
Türü: Fantastik, Animasyon, Aile
iMDB Puanı:  8.2 / 10

Hayao Miyazaki’nin en sevilen animasyon filmlerinden bir tanesi olan Howl’s Moving Castle (Yürüyen Şato), korkunç bir cadı tarafından lanetlenen ve yaşlı bir kadına dönüştürülen genç bir kızın bu büyüyü bozmak için çıktığı hikayeyi anlatıyor. Müzikleri ve grafikleri ile oldukça ilgi çekici bir film olan Yürüyen Şato, fantastik film severleri hayal kırıklığına uğratmayacak bir yapım. 

Senin için hazırladığımız en iyi klasikleşmiş fantastik filmler listesini beğendiysen başka bir önerimiz de var: Ozan SuperApp!  

Ozan SuperApp’in dijital hizmetlerinden faydalanarak, 7/24 para transferi ve QR kod ile ödeme gibi işlemleri rahatlıkla yapabilirsin. Sen de hemen Ozan SuperApp’i indir, Cashback avantajları ve oyundan dijital servislere tüm ödemelerinde kazançlı çıkmanın ayrıcalığını yaşa! 

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.