Dalgona Kahve Nedir? Nasıl Yapılır?

7 Aralık 2021

Trendlerin takipçisi ve popüler kültürün aynası olarak bugünkü yazımızda sosyal medyanın yeni post malzemesi Dalgona kahveye yer verelim dedik. Özellikle pandemide en sevilen mekanlardan ayrı geçen günlerin ve kahve keyfinden mahrum kalan fenomenlerin hayatımıza kattığı Dalgona kahve yapımı ve farklı tarifler bugünlerde havada uçuşuyor.

Neredeyse her keşfet gezintinde karşına çıkma ihtimali yüksek bu kahve furyası nedir sana anlatalım. Üstüne bir de nasıl yapılır öğretelim. E daha ne yapalım! Hadi başlayalım!

Dalgona Ne Demek?

Son günlerdeki popüler yayılımı sebebiyle internette de sıkça aratılan Dalgona kahvesi aslında Kore kültürünün ve kahve zevkinin dünyaya bir hediyesi. Lezzeti ve tarifinden evvel, adından başlayarak yerleşik yanlışlardan birini düzeltelim. İnternet aramalarında sıklıkla “Dalgano Kahve” olarak aratılsa da bu kahvenin ismi “Dalgona Kahvesi”.

Yapılış tekniğiyle bulutumsu bir görünümü olan bu kahve adını aslında kullanılan kahve türünden değil, tekniğinden alıyor. Tarifinin güzelliği sahip olduğu estetikten ve farklı ürünlerle buluştuğunda uyum sağlayan tadından geliyor. Hindistan’ın meşhur dövme kahve tekniğine benzer bir şekilde üretilen Dalgona kahvesi, şimdilerde Asya’dan Avrupa’ya her kıtada, TikTok’tan Instagram’a her mecrada oldukça popüler!

Dalgona Nasıl Yapılır?

Tadı ve görüntüsüyle sevenleri git gide artan Dalgona kahve aynı zamanda yapımıyla da son derece pratik olduğundan herkes için kolayca erişilebilecek tatlardan biri.

Dalgona kahvenin tarifi şöyle:

  • 2 yemek kaşığı kahve ve aynı oranda şekeri bir kapta sıcak suyla buluştur.
  • Ardından çırpma teliyle hızlıca karıştır. Karıştırdığın kahvenin her çırpışta kabardığını ve hava alarak hacim kazandığını görebilirsin. Bu işlemi kahve bir bulut gibi pofuduk görünene ve şeker tamamen karşıma entegre olana kadar tekrarla.
  • Ardından damak zevkine göre sıcak ya da buzlu süt üzerine kahve bulutunu ekleyebilir veya farklı meyvelerle kahveni süsleyebilirsin.

Dalgona Nasıl İçilir?

dalgona-kahve-nasil-icilir

Dalgano kahve ya da Dalgona kahve herkes için tat ve tarz uyumu yaratmaya müsait bir tarif. Çünkü standart bir görünümü olsa bile farklı dokunuşlarla kendi tarifini yaratabileceğin kadar uyumlu bir tadı var.

Bulutsu kahve kısmını hazırlarken ekleyebileceğin aromalarla kahveni baştan aşağı damak zevkine uygun hale getirebilirsin. Son denenenler içinde bulutsu yapı hazırlanırken eklenen fındık şurupları yeni trendler arasına girmeye başladı bile. Sen de kendi istediğin tadı Dalgona kahvene katmak için çırpma anında aromanı ekleyebilir ya da meyve kombinasyonlarını bulutunun üzerine dizerek kahveni tatlandırabilirsin.

Dalgona kahvesi iki ana katmandan oluştuğu için her katmanın tadını ayrı almak isteyenler pipet kullanarak, hepsini bir arada almak isteyenler ise karıştırarak içiyor. Senin için hangi tat daha güzelse sen de kahveni o şekilde içebilirsin. Ayrıca kahvenin yanında birkaç leziz kurabiye ya da pofuduk kek olursa bu lezzet serüveni bir şölene dönüşebilir.

En popüler paylaşım ürünlerinden en leziz tariflere, teknolojinin son hamlelerinden modanın nabzına varana kadar hemen her konuda senin için ince eleyip sık dokuduğumuzu bilirsin. Öğrenmek istediğin ne varsa en ince ayrıntısına kadar sana sunduğumuz gibi dijital finans avantajlarını yakalaman için gereken tüm fırsatları da Ozan SuperApp sunuyor.

Nerede olursan ol günün her saatinde para transferi yapabilir, dijital servis ödemelerini kolayca gerçekleştirebilirsin. QR kod ile ödeme rahatlığıyla vakit kazandığın gibi Cashback kampanyalarıyla da kazançlarını artırabilirsin. Finansal teknolojilerde çığır açan yenilikleriyle Ozan SuperApp’i hemen indir, kazanç kapılarını arala!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.