Clash of Clans Nedir? Nasıl Oynanır?

22 Ağustos 2022

Mobil oyun keyfi denince yıllardır hem ceplerden hem de akıllardan eksik olmayan Clash of Clans’i konuşmanın günü geldi çattı! Oyunun yarattığı küresel etki elbette dudak uçuklatıyor ama ülkemizde en sevilenler listesinde gedikli olmasından başlayalım. 

Çıktığı ilk dönemden itibaren Türkiye’nin en çok indirilen ve en fazla oynanan oyunları arasında yer alan Clash of Clans’e dair bilmen gerekenlerle karşındayız. Oyunun ortaya çıkış yolculuğundan kazandığı efsanevi özelliklere kadar bilmen gereken ne varsa burada! 

Clash of Clans tutkunlarının haklı sebeplerini öğrenmen, oyunun içeriği ve geleceğine dair fikir edinmen için tüm detayları bir araya getirdik. Çünkü bu efsanevi macerada yerini alman gerek! Çoktan yerini aldıysan, oyun içinde ve geçmişinde ne var ne yoksa işte karşında! 

Clash of Clans Ne Zaman Çıktı? 

Savaş stratejileri, karakter çeşitliliği, takım başarısı ve takımlar arası rekabet denince Clash of Clans’in üzerine tanımayız! Peki bu dillere destan macera ne zaman hayatımıza girdi ve ortalığı kasıp kavurmaya başladı? 

2012 yılında piyasaya sunulan Clash of Clans’in indirme rakamları birkaç hafta içinde ilk beşe giriş yaptı. Gönülleri fetheden karakterler ve grafik çalışmaları sayesinde Clash of Clans tutkunlarının her geçen gün artması, şirketin uluslararası yatırımlarını da artırdı. Bu sayede 2013 yılında Kanada ve Finlandiya’da oynanmaya başlanan oyun aynı yılın sonunda küresel çapta kullanıma sunuldu. 

Tüm dünyada oyun severlerin baş tacı ettiği bu harika köy ve savaş oyununun, her geçen yıl kazandığı özelliklerse göz dolduruyor! 

Clash of Clans Nasıl İndirilir? 

Clash of Clans oynamak için yapman gereken ilk şey, uygulama mağazası üzerinden indirme işlemini tamamlamak. Bu işlemi yapmak için öncelikle Google Play Store ya da Apple Store üzerinden arama yapmalısın. Sonrasında oyunu bulup işlemleri başlatabilirsin. 

Clash of Clans indirmek için takip etmen gereken adımlar şu şekilde: 

  • Uygulama mağazasına gir. 
  • Arama satırına Clash of Clans yaz. 
  • Oyunu bul ve üzerine tıkla
  • İndir butonunu seç ve yüklenmesini bekle. 
  • Yükleme tamamlandıktan sonra eğlenceye başla.

Oyunu indirdikten sonra yapacağın ilk şey oyunun içine girerek uygulama içi yükleme sürecini başlatmak olmalı. Çünkü Clash of Clans kendi iç hacmiyle birlikte indirilen ve sonrasında uygulama yüklemelerini tamamlayan bir oyundur.

Bu yüklemeler tamamlandıktan sonra profil girişi kısmına gelerek oyununu kayıt altına alacağın profili oluşturabilirsin. Daha önceden bir profile sahipsen, bilgilerini girerek köyüne ulaşabilirsin. 

Clash of Clans Bilgisayardan Nasıl Oynanır? 

Bir mobil oyun efsanesi olarak ortaya çıkan Clash of Clans tutkunları için savaş keyfinin tadı bambaşka! Peki ya her oyunun tadını yalnızca PC ile oynayınca alanlar? Onları unutur muyuz sandın, elbette hayır!

Clash of Clans oyunu mobil sürüm üzerinden piyasaya sunulmuş olsa da oyunu PC üzerinden oynamanın da yolları var. 

Bilgisayarda Clash of Clans keyfini doyasıya yaşamak istediğinde sırasıyla aşağıdaki adımları izlemelisin:

  1. Öncelikle bilgisayarına BlueStacks emülatörünü indir.
  2. Dosyayı aç ve kurulum işlemlerini tamamla.
  3. Kurulum işlemleri bittikten sonra BlueStacks’in içindeki Google Play uygulamasını aç.
  4. Google Play Store’da arama bölümüne Clash of Clans yaz ve indir.
  5. İndirme tamamlandıktan sonra Clash of Clans’i bilgisayarından da rahatça oynayabilirsin.

Clash of Clans Ne Kadar İnternet Yer? 

Clash of Clans mobil oyunlar arasında en az internet harcayan oyunlardan biri. Ortalama bir saatlik bir oyun deneyimi için harcayacağın internet ortalama sadece 120-150 MB

Oyun ve uygulamaların internet ihtiyacı, kullanım oranlarını etkiler. Bu durum sen ve bütçen açısından da önemli bir konuyu gündeme getiriyor. Çünkü bazı oyun ve uygulamalar çok fazla internet yiyerek keyfinin yarıda kesilmesine neden olabilir. 

Clash of Clans Klan Nedir? Nasıl Kurulur? 

Devler, cüceler, büyücüler, kuleler, köyler ve daha neler neler! Clash of Clans kendine ait bir köy inşa ederek asker yetiştirebileceğin, binalarını ve savunma hattını saldırılardan koruman gereken harika bir oyun! 

Oyunun içinde başlangıçtan itibaren senden sorulan bir köy bulunuyor. Bu köyün reisi olarak senin her türlü bakım ve onarım işinden, asker eğitiminden, saldırı planlamasından ve savunma süreçlerinden sorumlu olman gerek. 

Clash of Clans’in tek özelliği grafikleri muhteşem boyuta ulaşan köyleri değil. Çünkü aslında bu oyun bir strateji ve savaş oyunu. Yani köyünde bulunan ordun ve kusursuz zekanla birlikte farklı köylere saldırı düzenleyip ganimet kazanabilirsin. Ayrıca klan savaşlarına katılarak savaş ve oyun zevkini takım arkadaşlarınla birlikte yaşayabilirsin! 

Clash of Clans Klana Nasıl Girilir? 

Oyunun adından da anladığın gibi temelde köy sahiplerinin ait oldukları birer klan bulunur. Bu klanlar takımları temsil eder. Böylece karşılıklı klan savaşları düzenlenerek ödüller kazanılır. 

Clash of Clans’te bir klana üye olmak için arkadaşlarından klan daveti alabilir, oyunun küresel sohbetinden yapılan davetleri kabul edebilirsin. Ama yok, benim klanım bana ait olmalı dersen, kendi klanını kurarak insanları davet eden sen olabilirsin. Ancak Clash of Clans’te kendi klanını kurmak için 1000 altına sahip olman gerektiğini unutma!

Clash of Clans Klan Savaşı Nasıl Yapılır? 

Clash of Clans’in en zevkli yanı klanlar arası savaşlar ve rekabetlerle birlikte oyun oynamaktır. Çünkü birbirinden farklı stratejiler ve ödüllerin havada uçuştuğu bu savaşlarda, kıyasıya rekabet var! 

Clash of Clans’te klan savaşına katılabilmek için klanında Kral seviyesi 6 ve üstü az 10 oyuncunun olması gerekir. Bu şartları tamamlayan her klan otomatik olarak klan savaşına katılabilir. Ancak bir savaşa katılabilecek oyuncu sayısı her 24 saatte 50 kişiyle sınırlandırılmıştır.

Sen de klan savaşlarının heyecan dolu serüvenine adım atmak istiyorsan bir an evvel aktif bir klana dahil ol ve rakiplerini alt et! 

Clash of Clans Süper İksir Nedir, Nasıl Kullanılır? 

Strateji ve takım oyunu denince akıllara yalnızca Clash of Clans geliyorsa bu oyunun adını anar anmaz iksirleri de anlatmak şart. Çünkü oyunun içerisinde kullanılan eşyalardan her biri pek çok özelliği bir araya getiriyor. Ancak bunlar arasında iksirlerin önemli bir yeri var. 

Öyle ki savaş sırasında iksirler sayesinde ordu yapımını şekillendirebilir ya da rakibi alt etmek için farklı bir özellik kullanabilirsin. Süper iksir de bu eşyalardan biri ve oyun ilerleyişi için kritik öneme sahip! 

Clash of Clans süper iksir envanter yoluyla kullanılan bir iksir değil. Standart üretimle elde ettiğin iksirlerin aksine süper iksir için bir mağaza ziyareti yapman gerek. Böylece kiralama mağazasından iksir alımı yaparak kara iksir ve süper iksir takasını gerçekleştirebilirsin. Savaş stratejilerini derinden etkileyen bu takasın sonunda, ordu ve köy değişimlerinde süper iksiri kullan ve klanı gururlandır! 

Clash of Clans Süper Birlik Nasıl Yapılır? 

Birliklerin her biri klan savaşları sırasında saldırı yapman için tasarlandı. Barbarlar, büyücüler, devler, ejderhalar, okçular ve diğerleri… hepsinin amacı sana ganimeti getirmek! Ancak süper birlikler diğer ordu mensuplarından farklıdır. Sana sadece ganimeti değil, unutulmaz savaş deneyimlerini de getirir!  

Süper birlikleri aktif hale getirmek için öncelikle belediye binanı en az 11. seviyeye yükseltmelisin. Ardından kara iksir kullanarak yetiştirdiğin birliklerin süper birlik haline gelmesini sağla! Savaş sırasında süper birliklerin ortalığı talan etmesiyle birlikte hem kazancı hem de zaferi aynı anda yaşa! 

Clash of Clans hakkında en ince detayına kadar bilmen gerekenleri anlattık ve sıra geldi dijital finans hakkında anlatmamız gerekenlere! Günün her saati ve nerede olursan ol para transferi yapmanı, QR kod ile ödeme ve e-Pin avantajı elde etmeni sağlayan bir uygulama var! Doğru tahmin, elbette Ozan SuperApp’ten bahsediyoruz! Sen de oyun kodlarını bir çırpıda satın almak ve tüm dijital finans işlerini yönetmek için Ozan SuperApp’i indir, kazançlarını katla!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.