CES 2022’de Tanıtılan En İyi 5 Teknolojik Ürün

7 Şubat 2022

Teknoloji tutkunlarının merakla ve heyecanla beklediği Consumer Electronics Show – CES 2022 (Tüketici Elektroniği Fuarı); yepyeni vizyonların fütürist buluşlarla birleştiği ürünleri görücüye çıkardı! Yeni nesil teknoloji gelişmelerinin en beğenilen yüzlerini bir araya getiren fuarda ekran kartlarından tabletlere, VR teknolojilerinden yaratıcı cihaz dönüşümlerine kadar her alandan göz alıcı çalışmalar yer aldı.

Dünyanın teknoloji devlerini ve geleceğin teknoloji tasarımlarını bir araya getiren CES 2022 her kategorisiyle meraklılarını şaşırtan cihaz ve sistemleri bir araya getirince biz de senin için tüm yıldızları topladık. CES 2022’de takibe değer ne var ne yoksa haberdar ol diye yazımızda derledik. Hazırsan, ki hazırlan; teknolojinin jet hızındaki gelişimine ortak ol diye CES 2022’deki görülmeye değer her şeyi anlatmaya başlıyoruz!

CES 2022 Ne Zaman ve Nerede Gerçekleşti?

ABD Las Vegas’ta meraklılarına ve yatırımcılarına kapılarını açan CES 2022; 5-8 Ocak tarihlerinde gerçekleşti. Dünyanın teknoloji alanında en büyük sermayelerine ait stantların büyük ilgi gördüğü fuarda Samsung, LG, BMW gibi markalar yer aldı. Yaratıcı teknolojileri araçlarla buluşturan BMW’nin standına ilgi yoğun olurken akıllı araç teknolojisinin ulaştığı boyut görenleri hayran bıraktı. Özellikle renk değiştiren otomobil tanıtımı büyük bir ilgiyle karşılanan BMW’ye araç kategorisinde bir rakip vardı ki çekişme hayli hararetli geçti!

Fuarda birbirinden farklı ürünler ve Ar-Ge çalışmaları teknoloji severlerin beğenisine sunulurken; bazı ürünlere ilgi diğerlerinden çok daha fazlaydı. Biz de seni Las Vegas’ın en popüler fuarına dahil ederken tanıtımlar arasından enleri seçtik ve senin için haklarında ne kadar bilgi varsa toplayıp getirdik! Nvidia ve AMD ekran kartlarından katlanabilir tablet modellerine, Playstation’un akıllara durgunluk veren VR teknolojisinden

TOGG’un göz alıcı tasarımına değin, işte CES 2022’in en iyileri!

Yeni Nvidia ve AMD Ekran Kartları

nvidia-amd-gpu-ces-2022

Özellikle oyun ve grafik/tasarım tutkunlarının CES 2022 fuarında kalp atışlarını hızlandıran bazı teknoloji kategorileri vardı. Bunlar elbette ekran kartları yenilikleriyle online oyun severleri peşinden sürükleyen Nvidia ve AMD standları oldu. Nvidia’nın fuarda tanıtımını yaptığı RTX 3090 Ti ekran kartının 21 GB/s hızında çalışacağı duyuruldu.

RTX 3090 Ti değerlerine sahip bir hızın daha önceki hiçbir modellerinde olmadığını belirten Nvidia temsilcileri; yeni nesil ekran kartlarında GTX 1650’ye kıyasla 1,6 kat daha hızlı deneyim sunacaklarını belirttiler. Henüz ekran kartının piyasa fiyatına dair iddialar dışında bir açıklama gelmedi. Ama merak etme, belli olur olmaz duymanı sağlarız.

Ekran kartı deyince biliyorsun ki AMD demeden geçemeyiz. Elbette fuarın en göz alıcı markalarından biri olarak AMD, ekran kartlarındaki yenilikleriyle göz doldurdu. Özellikle AMD Radeon RX 6000M serisiyle hareket halinde mobil oyun deneyimi mottosunu hayata geçirmek istediklerini duyurdu. Bu deneyimin 1080 HP düzeyinde 100 FPS performans vadetmesi oyun severler için bayram havası estirdi!

Radeon RX 6000M AMD tarafından tanıtıldığı anda dünyanın önde gelen teknoloji haber sitelerinde de gündem oldu. Özellikle 1440p özelliğinin büyük sükse yarattığı ekran kartları rekabetinde rakiplerine parmak ısırttığı kesin! Çünkü bu özellik sayesinde AMD; son model serisine oranla tamı tamına 7 kat daha hızlı bir ekran kartı ile sahneye çıktı bile!

Asus Zenbook 17 Fold: Katlanabilir Laptop/Tablet

asus-zenbook-17-fold

Son dönemde bildiğin üzere katlanabilir teknolojik tasarıma sahip telefonlar ön planda. Samsung’un katlanabilir telefonuna henüz bir rakip çıkmasa da CES 2022’de katlanabilir tablet kategorisine Asus damgasını vurdu!

Zenbook 17 Fold katlanabilir tablet modelini fuarda tanıtan ASUS hem işletim sistemi hem de tasarımıyla göz dolduran ürününü meraklıları için görücüye çıkarmış oldu. Yakın gelecekte rekabetin artmasıyla katlanabilir tablet modellerine yenileri eklenir mi bilinmez ama ASUS’un CES 2022’de görücüye çıkardığı katlanabilir tablet modeli uzun süre akıllarda kalacak bundan eminiz!

Playstation VR2

playstation-vr2

Oyun deneyiminde VR teknolojisi ilk günden beri en dikkat çekici hamlelerden biri. Playstation VR2 gelişimiyle bu konsepte bambaşka bir perspektif kazandırdı. Sanal gerçeklik modellemesinde oyun deneyimi yaşamak isteyenler için OLED ekran özelliğiyle tanıtılan Playstation VR2’de ilk oyun alternatifi de duyuruldu.

Horizon: Call of the Mountain oyun uyumuyla piyasaya sürülen gelişmiş sanal gerçeklik modellemesi Playstation oyun deneyimini oyun severler için vazgeçilmez bir hale getirecek. Farklı oyun alternatiflerinin VR2 modeliyle oynanabildiği zamanlar geldiğinde, en sevdiğin kategoriyi seçeceğin günler yakın!

TOGG (Transition Concept Smart Device)

togg-ces-2022

Ülkemizin araç üretimi konusunda en verimli yatırımı olarak hayata geçen ve yeni nesil araç modelleme çalışmalarında rakiplerinden geri kalmayan TOGG, fuarın en gözde stantlarından birine sahipti. Araç meraklılarına Türkiye’den bir rüzgâr gibi eserek ulaşan TOGG’a fuarda ilgi yoğundu. Akıllı yönetim sistemlerinin ve yeni nesil araç modellemesinin temsili olarak göz dolduran TOGG, fuarın en merak edilen ürünlerinden biri oldu! Yakın zamanda ülkemizde görmeye hazırlandığımız otomobile ABD otomobil tutkunları da vuruldu desek yeridir!

Samsung Freestyle Projektör

samsung-freestyle

“Eğlenceyi her yere götür” mottosuyla tanıtılan Samsung Freestyle Projektör; mobil yansıtıcı özelliği sayesinde nereyi istersen orayı senin için ekran haline getirebilecek muhteşem bir ürün. Yansıtma teknolojilerinin hantallıktan kurtuluşunda en önemli temsilci sayılan Freestyle modeli projeksiyon kullanımını başta ayağa değiştirecek gibi!

CES 2022’de teknolojinin eğlenceli halinden hoşlananlara yeşil ışık yakan Samsung, projeksiyonunda kolay kullanılabilirliğin ön planda olduğu bir tanıtım yaptı. Yerleşik haliyle 360 derece ses veren ve 180 derecelik dönüş açısı olan projeksiyonun en can alıcı özelliği ise bir yansıtma ekranına ihtiyaç duymaması. Duvar, masa ya da tavan yani hangi zemini uygun bulduysan bu cihazla orada ekran yaratmak mümkün!

Her teknolojik gelişmede olduğu gibi CES 2022’de de bilmen gereken her şeyi anlattık. Dahası olursa biliyorsun ki nöbetteyiz! Gitmeden evvel dijital finansın en yenilikçi temsilcisi Ozan SuperApp’i de hatırlamanı sağlayalım. 7/24 para transferinden QR kod ile ödeme avantajlarına, Cashback kazançlarından online ödeme servislerine kadar aradığın ne varsa Ozan SuperApp dünyasında! Kazancını artırırken ödemelerini göndermek, para transfer ederken alışveriş yapmak istediğinde Ozan SuperApp yanı başında! Hemen Ozan SuperApp’i indir ve fırsatları yakala!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.