Canva Nedir? Nasıl Kullanılır?

19 Eylül 2022

Teknolojinin bizlere armağan ettiği yeniliklere doyum olmuyor! Her geçen gün farklı ihtiyaçlar için yeni uygulama ve hizmetler kullanıma sunulurken, onlar hakkında güncel bilgileri takip de şart! 

Canva, bu efsanevi yeniliklerden biri olarak kısa süre önce hayatımıza giren uygulamalar arasında yer alıyor. Grafik tasarım denince işin içine renkler, tonlar, fontlar, akımlar ve teknik kullanımlar giriyor. Ama merak etme, Canva ile amatörler için bile tasarım yapmak artık çok kolay! 

Canva nasıl kullanılır, diye düşündüğün o an gelip çattıysa, yardıma ihtiyaç duyunca olman gereken yerdesin. Çünkü uygulamanın tüm hizmetleri, teknik özellikleri, kullanım içerikleri ve kampanya furyasından müthiş sürprizleri senin için toparladık! O halde Canva uygulamasının sunduğu ne var ne yoksa anlatmaya başlayalım. 

Canva Nasıl Kullanılır? 

Canva; sayısız şablon, grafik tekniği, hikâye ve post oluşturma aracı, görsel ve grafik düzenleme formu bulunan bir uygulama hizmetidir. Uygulamanın haricinde markanın resmi internet adresinden online olarak tüm işlemleri gerçekleştirmek de mümkündür. Online olarak grafik tasarım yapabilmenin keyfini tabletten veya diğer bağlantı araçları üzerinden çıkarabilir, hayalini yansıtan dijital ürünleri bir çırpıda yaratabilirsin! 

Canva grafik tasarım modellemelerinin tümünde yüksek kalite ve çözünürlük özelliği sunar. Böylece post, blog görselleri, yayın tasarımları, tanıtım ve PR çalışmaları başta olmak üzere dijital dünyanın hakimi olabilirsin. Çünkü senin eşsiz yaratıcılığın, Canva özellikleriyle bir araya geldiğinde, ortaya harika işler çıkacağına eminiz.  

Canva kullanımı için tek yapman gereken internet adresinden veya uygulamayı indirerek “yeni oluştur” seçeneğine tıklamak. Ardından sunulan kategori ürünlerinden birini seçip dilediğin grafik tasarım modellemesine ilk adımı atabilir, istediğin kayıt türünde indirme işlemi yapabilirsin! 

Canva Kullanmanın Avantajları Nelerdir? 

Canva infografik başta olmak üzere pek çok grafik projesini gerçekleştirebileceğin harika bir tasarım uygulamasıdır. Sosyal medya, internet sitesi, blog veya kurumsal site gönderileri için post çalışmalarından, davetiye ve tanıtım kartlarına kadar dilediğin dijital ürünü Canva ile yaratabilirsin. 

Reklam tanıtım, kampanya, duyuru, uyarı, organizasyon içerikleri gibi pek çok güncel ihtiyacı etkileyici grafik desteğiyle hazırlamak, katılımcıların dikkatini çekmeni sağlar.  

Canva hizmetlerine dilediğin zaman ulaşarak grafik tasarım modellemelerin ve post projelerin için kolaylıkla çalışabilirsin. Canva uygulamasının içinde her aşama için sana eşlik edebilecek bir şema bulunur. Böylece hangi butonlarla ne işlemleri yapabileceğinden, ekleme menüsü şeffaflığına kadar sayısız avantaj, kullanım kolaylığını doyasıya yaşamanı sağlar! 

Canva’ya Nasıl Üye Olunur? 

Profesyonel grafik tasarım ürünlerine kolay kullanım özelliğiyle erişmek için hizmete sunulan Canva, üyelik sistemiyle çalışır. Bu sisteme dahil olmadan evvel bilmen gereken tüm kayıt adımlarını senin için derledik ve detaylandırdık. Böylece sistem üyeliği alarak tasarım modellemelerine hemen başlayabilir, yaratıcılığında hayat bulan dijital üretim için düğmeye basabilirsin! 

Canva’ya üye olmak sırasıyla aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

  1. Canva’nın resmi adresine giriş yaptıktan sonra sistem tarafından sunulan üç farklı kayıt seçeneği bulunur. 
  2. Google, Facebook veya e-posta ile kayıt seçeneklerinden birini seçerek, üyelik işlemini başlat. 

    ozan-superapp-canva-nasıl-kayıt-olunur

  3. Ardından açılan sekmedeki form bilgileri kısmını doldur ve e-posta onayını gerçekleştir. 

    ozan-superapp-canva-üyelik islemleri 

  4. Son olarak sonraki girişlerin için kullanacağın üyelik şifresi satırına kurallara uygun bir şifre girerek kaydı tamamla

Canva Ücretli Mi? 

Canva tarafından sunulan sayısız tasarım ve grafik hizmetinden faydalanmak için önce üye olmalı, sonrasında üyelik paketlerinden birini edinmelisin. Pro hizmeti bulunan Canva uygulamasına ücretli şekilde, standart Canva modeline ise ücretsiz sahip olabilirsin. 

Canva’nın standart üyelik özellikleri, kullanım sınırlamaları içerir. Bu nedenle profesyonel çalışmaların için ücretli üyelik edinmek sana avantaj sağlar. Başlangıç seviyesinde tasarımlar ve günlük dijital üretim ihtiyaçları için ise ücretsiz versiyonda aradığın her şeyi bulabilirsin! 

Canva Pro Özellikleri Nelerdir? 

Canva uygulamasının üyeleri için sunduğu efsanevi grafik ve düzenleme işlevlerine Pro versiyonuyla erişmen mümkündür. Çünkü platform ve uygulamada yer alan içerik hizmetleri Pro üyelik paketiyle maksimum seviyeye ulaşır. Peki bu kategorideki içerik hizmetleri ve Canva Pro’nun özellikleri neler? 

İşte Canva Pro ile uygulamada gerçekleştirebileceğin işlemler ve elde edeceğin avantajlar: 

  • Pro üyelikler için şablon seçenekleri maksimum seviyededir. Instagram hikayelerinden sosyal mecra postlarına, grafik tasarım üretimlerinden reklam çalışmalarına kadar pek çok kategori için şablonların tümü Pro üyeliklere açılır. 
  • Ücretsiz versiyonun sunduğu font alternatifleri sınırlıdır. Ancak Pro üyelik aldığında font ailelerinin tümünü açabilir, Türkçe karakter destekli olarak kullanabilirsin. 
  • Canva aynı zamanda farklı sitelerden edindiğin font örneklerini kullanmana da Pro üyelik paketinde izin verir. 
  • Blog hazırlıkları sırasında fotoğraf paylaşımına sıklıkla ihtiyaç duyulur. Ayrıca bloglar için sıkıştırılmış görsel paylaşımı, alan kullanımı açısından önemlidir. Bu durumda blogun için gereken tüm boyut ayarlamalarını Canva Pro ile yapabilirsin.  
  • Canva Pro, indirme işlemleri sırasında sıkıştırılmış ve düşük boyutlu dosya kaydetmeni kolaylaştırır. 
  • Canva Pro versiyonunda fotoğraf arşivinden direkt olarak faydalanabilirsin. Aynı zamanda diğer fotoğraf sağlayıcı sitelere Pro versiyon özelliğiyle giriş yapabilir ve fotoğraf aktarımı sağlayabilirsin. Canva bu fotoğrafları doğru boyutsal düzenlemeler için şablona oturtmanı sağlar. Böylece tüm değişiklikleri kendi tasarımına uygun şekilde gerçekleştirebilirsin. 

Canva Pro Ne Kadar? 

Canva’yı tüm özellikleriyle birlikte kullanabilmen için üyelik statünü yükseltmen şart. Bu durumda Pro versiyonu edinmen gerekiyor. Pro versiyon için ödemeleri aylık olarak yapabilirsin. 

2022 yılı için Canva Pro üyelikleri aylık 12,99$ ücrete sahip. Ayrıca ödemeleri yıllık bazda yapmak istersen Canva Pro’ya ödemen gereken ücret 119,99$

Grafik tasarım şablonlarından fotoğraf düzenleme araçlarına kadar tüm hizmetlere Canva’nın Pro versiyonunda erişebilir, en karmaşık işlemleri bir çırpıda halledebilirsin! 

Canva Pro Nasıl Alınır? 

Yeni nesil dijital üretimler için birbirinden farklı özellikleriyle hizmete sunulan Canva, Pro üyelik aldığın zaman adeta bir cennete dönüşür! Çünkü tüm sistem hizmetlerine sınırsız erişim ve devasa bir kullanım alanı elde etmen sağlanır. Öte yandan farklı sitelerle organik bağ kurarak fotoğraf ve veri akışı da sağlayabilirsin. Böylece kendi arşivin olmasa bile, hazır görseller üzerinden işlem yapmak birkaç dakika sürer. 

Peki, bu eşsiz özellikleri edinebileceğin Canva Pro üyelik nasıl alınır? Canva Pro almak için aşağıdaki adımları izlemelisin:

  1. Öncelikle resmi site üzerinden standart Canva üyelik kaydını oluştur. 
  2. Ardından Pro üyelik sekmesine tıklayarak üyelik sözleşmesi ve bilgi formu işlemlerini tamamla. 

    ozan-superapp-canva-pro-nasil-alinir

  3. Son olarak sistemin seni yönlendirdiği ödeme ekranına banka veya kredi kartı bilgilerini gir. 
  4. Ödeme onayı vererek aktarımı gerçekleştirdikten sonra Canva Pro üyeliğin hazır! 

Canva’da Neler Yapabilirsiniz? 

Canva ile yapabileceklerinin adeta sınırı yok! Tüm sosyal medya platformları ve uygulamalar için gönderiden yaratıcı dijital tasarım ürünlerine kadar sayısız üretimi bir çırpıda edinebilirsin. Ayrıca poster, kartvizit, CV, logo, broşür, rapor, plan şablonları, infografik içerikler, arka plan gönderileri ve YouTube kapak görselleri gibi pek çok içerik üretimi için Canva arşivini kullanabilirsin!

Canva saydığımız tüm bu ürünleri kolaylıkla üretebilmen için site içi yardım menülerinin tamamında Türkçe dil desteği sağlar. Böylece grafik tasarım dahil tüm karmaşık yapılı işlemler için kolay kullanım özelliğinin tadını çıkarabilirsin! 

Canva’da Sunum Nasıl Hazırlanır? 

Canva kullanıcıları için sunum hazırlama işlemleri oldukça önemlidir. Çünkü benzeri uygulamalara oranla Canva’yı sunum için kullanmak hem nitelik hem de vakit avantajı sağlar. 

Canva’da sunum hazırlarken takip etmen gereken aşamalar şöyle: 

  • Canva uygulamasına giriş yap
  • Arama bölümüne “sunum” yaz. 
  • Profesyonel sunum şablonları arasından uygun bulduğunu seç. 
  • Tema yelpazesi üzerinden tarzını yansıtan tercihi yap. 
  • Tasarım özelleştirme menüsüyle sunum detaylarını belirle. 
  • Kütüphanede bulunan milyonlarca görsel ve stok video arasında konuya uygun arama yap. 
  • Belirlediğin sıralamayla stok verileri sunuma ekle
  • Kayıt stüdyosuna giderek “sun ve kaydet” seçeneğine tıkla. 
  • Kaydın ardından indirme işlemi için dosya tercihi yaparak indirmeyi başlat. 

Canva hem ücretsiz hem de Pro versiyonuyla en iyi sunumları, kolaylıkla yapabileceğin bir uygulama. Ancak Pro versiyonda özellikle kütüphane ögelerine ulaşım maksimum seviyede olduğundan, görsel ve video ihtiyacına bağlı olarak Pro üyeliği de tercih edebilirsin. 

Canva’da Tasarımınız Hangi Formatlarda Kaydedilebilir? 

Tasarım hazırlıklarını tamamladıktan sonra Canva uygulamasındaki şablonları kullanıp yaratıcılığını konuşturma vakti geldi demektir. Hazırladığın tasarım için önemli konulardan biri de indirme seçenekleri. Çünkü çeşitli kullanım alanları için farklı formatlara ihtiyacın olabilir. 

ozan-superapp-canva-hangi-formatta-cikti-alinabilir

Canva bu konuda işlevsel bir çözüm sunar ve indirme formatlarında; video, mp3, mp4, JPG, PDF, PNG ve SVG gibi pek çok alternatif içerir. Tasarımını tamamladıktan sonra sayfada yer alan “kaydet ve indir” butonuna tıklayıp format tercihi yapabilir, saniyeler içinde tasarım kaydını yapabilirsin. 

Canva Tasarımlarınızı Nasıl Kaydedebilirsiniz? 

Canva uygulamasıyla benzersiz tasarımlar yaptıktan sonra sıra geldi kaydetmeye. Aşağıdaki adımları izleyerek Canva tasarımlarını kaydedebilirsin:

  • Yarattığın dijital ürünleri kaydetmek için ilk olarak editör panelindeki “paylaş” butonuna tıkla. 
  • Ardından editör yan panelini kullanarak “indir” seçeneğine tıkla. 
  • İndirme dosyası türlerinden hangi formatta indirmek istediğini seç
  • Eğer tasarımında birden fazla sayfa varsa, indirmek istediğin sayfaları seç.
  • İşlemi tamamlamak için “indir” seçeneğini tıkla. 

Canva ve Photoshop Arasındaki Farklar Nelerdir? 

ozan-superapp-canva-ve-photoshop-arasındaki-farklar

Photoshop ve Canva, sıklıkla birbirine karıştırılan benzer uygulamalardır. Canva ve Photoshop arasındaki en temel fark ise Photoshop’un yalnızca fotoğraf düzenleme ve tasarlama içeriklerine sahip olmasıdır. Ancak Canva, kitap kapaklarından Instagram gönderilerine, çevrim içi dijital içeriklerden el ilanlarına kadar sayısız kategori için üretim yapmayı sağlar. Bu nedenle iki hizmet içeriği birbirinden özellikle hacim yönüyle ayrılır. 

Android ve iOS Mobil Cihazlar İçin Canva

Uygulama hizmetleriyle baş döndüren Canva için hangi cihazı kullanmak istiyorsan ona göre bir kullanım alanına ihtiyacın var. 

Örneğin Android cihazlarda Canva uygulamasının kullanılabilmesi için cihazının, minimum Android 5.0 ya da üzeri işletim sistemine sahip olması gerekiyor. Öte yandan iOS işletim sistemine sahip cihazlarda Canva uygulamasının kullanılabilmesi için minimum iOS 12 ya da üstü işletim sistemine ve en az 150 MB bellek alanına sahip olmak gerekiyor. 

Canva PRO Üyeliği Ozan SuperApp’liler için Çok Daha Avantajlı 

Tasarım denince Canva, dijital finansta fırsat denince akıllara Ozan SuperApp geliyor! Çünkü Canva Pro üyelikleri için Ozan SuperApp kullanıcılarını harika bir sürpriz bekliyor. 

O halde vakit kaybetmeden Ozan SuperApp’i indir ve Ozan SuperCard ile tüm alışverişlerde birbirinden avantajlı kampanyaların keyfini sür!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.