Brawl Stars Nedir? Nasıl Oynanır?

29 Temmuz 2022

Mobil oyun macerasında her geçen gün bambaşka dünyaların kapıları aralanıyor. Ancak bu sınırsız çeşitlilikte bazı efsaneler var ki insanın dünyası oluyor desek yeridir! Çünkü senin de bildiğin gibi her oyunun karakteri, hikayesi, grafik ve uygulama başarısı aynı etkiyi yaratmıyor. Tüm bunların en üst seviyede başarıya ulaştığı oyunların sayısı da bir elin parmağını geçmiyor elbet. 

Brawl Stars sayabileceğimiz ender eğlencelerden biri ve senin de hayatındaki yerini çoktan aldıysa her detayı bilinmeli! O halde hazırsan, mobil oyun camiasının yaramaz çocuğunu birlikte tanıyalım! 

Brawl Stars Ne Zaman Çıktı?

Brawl Stars 2017 yılında piyasaya sürüldü. Mobil oyun camiasında en kısa sürede revaçta yer almayı başaran bir efsaneye dönüştü. Üstelik oyuna ait karakterler ve görsellerine yönelik üretimlerin artması, oyun severler arasındaki sempatiyi de artırdı. 

Clash of Clans furyasının kısa sürede yüksek kitlelere ulaşması ile birlikte, mobil oyunda savaş stratejileri için grafik odaklı senaryolar gelişmeye başladı. Oyunun yapım şirketi tarafından Brawl Stars oyununun ortaya çıkarılması ve yayılmasında COC’un büyük bir etkisi oldu. 

brawl-stars-ne-zaman-cikti

COC (Clash Of Clans) severler için alternatif bir evren oluşturan yapım şirketi, daha bireysel ve daha taktiksel bir senaryoyla oyun severlerin karşısına çıktı. 

Brawl Stars bugün de en sevilen ve en çok oynanan mobil oyun alternatiflerinden biri olarak sayılmayı sürdüyor! 

Brawl Stars’ı Kim Yaptı?

Brawl Stars, Supercell firması tarafından geliştirilmiş efsanevi mobil oyunlardan biridir.

Elbette şaheserler kimin tarafından yapıldıysa, onlarla birlikte anılmalı. Çünkü Supercell, Clash of Clans oyunuyla yakaladığı başarıyla sınırlı kalmadı ve onu aşan nitelikte bir senaryoyla daha sevenlerinin karşısına çıktı! Brawl Stars, Supercell tarafından üretilen ve en çok indirilen oyunlar sıralamasında ilk hafta satışlarıyla küresel oyun başarıları listesinde yer aldı! 

Brawl Stars oyunundan önce COC furyasına kapılan oyun severler için bu oyundaki her karakterin yeri bambaşkaydı. Özellikle klan savaşları sırasında yakalanan ekip ruhu, online oyun zevkini katlıyordu. Hal böyle olunca, oyunun yaratıcısı daha minimal bir evren kurmaya ve karakterleri ön plana çıkarmaya karar verdi. İşte o an Supercell’in efsanevi oyunu Brawl Stars doğdu! 

Brawl Stars Nasıl İndirilir?

Brawl Stars oynamak istediğinde yapman gereken ilk şey Google Play veya App Store üzerinden indirme işlemini gerçekleştirmek olmalı.

Brawl Stars’ı App Store üzerinden indirmek için sırasıyla aşağıdaki adımları takip etmelisin; 

  • App Store uygulamasına giriş yap ve arama bölümüne tıkla. 
  • App Store arama çubuğuna “Brawl Stars” yazarak oyunu arat ve “indir” butonuna tıkla.
  • İndirdiğin oyunu başlat ve sistem yüklemelerini onayla.

Brawl Stars’ı Google Play üzerinden indirmek için ise aşağıdaki adımları izle; 

  • Google Play Store girişi yap ve arama çubuğuna tıkla. 
  • Arama bölümünde “Brawl Stars” oyununu arat ve “indir” butonunu seç. 
  • İndirilen oyunu başlat ve sistem yüklemelerini tamamla

Strateji ve takım oyunları denince, uygulama güncellemeleri de diğer türlere göre birkaç kat fazla oluyor. Bu nedenle ilk indiriş anında oyunun son güncellemesi cihazına indirilse bile, sonradan oyuna gelen yeni güncellemeleri de edinmelisin. Bu güncelleme işlemleri için de yine cihazında bulunan uygulama mağazalarını kullan. Mağazaya giriş yaptıktan sonra arama bölümüne oyunun adını yaz ve çıkan ekranda “güncelle” butonuna tıkla. 

Brawl Stars Bilgisayara Nasıl İndirilir?

Brawl Stars’ı indirmek istediğin cihazlara göre kullanacağın kanal farklı olmalı. Örneğin mobil oyun keyfi için telefon ve tabletinde uygulama mağazalarını kullanmalısın. Ancak Brawl Stars’ı bilgisayarına indirmek istiyorsan aşağıdaki adımları izlemen yeterli. 

  1. Brawl Stars’ı bilgisayarına indirmek için öncelikle MEMU Android Emülatorü‘nü kullanmalısın.
  2. İlk olarak MEMU uygulamasını bilgisayarına indir.
  3. MEMU Play Store’da Brawl Stars’ı ara ve “indir” butonuna tıkla.
  4. Brawl Stars’ı indir ve kurulumunu tamamla.

Yukarıdaki adımları izleyip, indirme işlemini gerçekleştirdikten sonra Brawl Stars keyfini bilgisayarında da yaşayabilirsin.

Brawl Stars Nasıl Oynanır?

Online oyun stratejileri açısından değerlendirildiğinde, türünün en heyecan verici hikayesini Brawl Stars’da bulacaksın. Savunma ve saldırı kategorilerinde ayrı ayrı düşünmeni gerektiren bu macerada, elindeki envanter ve düşmana eş değer muhafızlarınla savaş alanını talan etmen gerek! 

Brawl Stars’ın oynanışı, senin karakterleri kontrol etmekteki eşsiz yeteneğine bağlı. Saldırı ve savunma mekanizmaları için gereken tuşları kullan ve bölümün tanımladığı düşmanları avla! Tek veya çift oyunculu senaryolarla oynanabilen Brawl Stars, savaş meydanlarının tozunu attırmak istediğinde vazgeçilmezin olacak. 

brawl-stars-nasil-oynanir

Oyunda düzenlenen maçlar ortalama 3 dakika sürer. Müsabakanın amacı, savaş alanında taraflardan biri tamamen yok olana kadar stratejik hamle yapmaktır. Oyunculardan birinin artık sahada karakteri kalmayıncaya kadar müsabaka devam eder ve hayatta kalan yıldızları toplar!

Brawl Stars Ne Kadar İnternet Yer?

Brawl Stars 3 dakikalık turnuvalarda yalnızca 4 MB internet harcıyor. Bir turnuva tamamlamak veya kupa mücadelelerini bitirmek istediğinde, 1 saatlik oyun hacmi için harcayacağın internet maksimum 100 MB

İnternet kotanı aşmak istemiyorsan ya da mobil hattın için tanımlı paketinde aklın kalıyorsa oyunların MB harcama hızı önemli. Çünkü her online oyun internet bağlantısı üzerinden aktif edilir ve her oynayış anında, harcadığın kadar internet kotandan düşer. Özellikle turnuva mücadelelerinde maç süreleri uzuyor. Bu durum internet harcama miktarını direkt olarak etkiliyor. 

Online oyunların internet harcama hızındaki en büyük etken, mücadele süreçleri ve bölüm süreleridir. Ancak Brawl Stars senin böyle şeylere takılmaman için tasarlanmış harika bir macera! 

Brawl Stars Elmas Kodları Nereye Yazılır?

Online oyun maceran için vazgeçilmez ihtiyaçlardan biri de oyun kodları. Çünkü oyun içi mağaza satın alımlarında, ödeme yöntemleri arasındaki en avantajlı seçenek bu kodlar oluyor. 

Oyun kodları, online oyun sistemleri tarafından kabul edilen ve çeşitli kanallarla satın alınabilen dijital jetonlardır.

Brawl Stars oynarken aşağıdaki adımları izleyerek Brawl Stars Elmas Kodlarını şu şekilde yazabilirsin;

  1. İlk olarak Brawl Stars oyununu aç.
  2. Açılan oyunda Dükkan‘a git.
  3. Dükkanda satın almak istediğin elmas paketini seç.
  4. Ödeme ekranında yer alan “kod ile öde” seçeneğini tıkla. 

Strateji denince oyun dünyasının altını üstüne getiren Brawl Stars hakkında bilmen gereken her ne varsa senin için derledik. Şimdi de dijital finansın temsilcisi Ozan SuperApp hakkında bilmen gerekenleri anlatalım. 

Oyun kodu, e-Pin, online alışveriş başta olmak üzere tüm satın alımları tek ekrandan yapabileceğin, 7/24 para transferi ve QR avantajından yararlanacağın bir uygulama arıyorsan, arama! Çünkü Ozan SuperApp daima yanında! Sen de Cashback kazançlarıyla dolu alışverişler ve oyun kodlarıyla dolu maceralar için Ozan SuperApp’i hemen indir ve kazanmaya başla. 

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.