Birbirinden Güzel ve Gerilim Dolu Korku Oyunları

30 Nisan 2021

Birbirinden Güzel ve Gerilim Dolu Korku Oyunları! İnsan sürekli aynı oyunları oynamaktan sıkılıyor bazen. Akşama kadar bomba kurmak, GTA gibi oyunlarda araba çalıp adam öldürmek ve bunun gibi sürekli yapılan sıkıcı şeyler. İnsan bu noktada farklı bir deneyim istiyor. Oyun oynamak, adam (veya canavar) öldürmekten, blok kırmaktan, tır sürmekten ibaret olmamalı. İşte bu noktada devreye korku temalı oyunlar giriyor. Bu liste de bizzat oynayıp deneyim ettiğim korku oyunlarını listeleyeceğiz

Silent Hill 2 / 2001 / Konami

Bu oyun bambaşka bir oyun. Kelimeler kifayetsiz kalır bu güzelliği anlatmaya. Tamam biraz abartıyorum ama gerçekten çıktığı yıla göre mükemmel bir oyun. İlk oynadığım korku oyunu olduğu için bu oyun benim için bambaşkadır. Oyunun o kasvetli havası başlar başlamaz etkisi altına alıyor insanı. O dar koridorları, nereden çıkacağı belli olmayan yaratıkları, bulmacaları, müzikleri, aşırı sinir eden kamera açıları ve o bitmek bilmeyen sis. Silent Hill 2 serinin en iyisi bence. Peki ya hikayesi bize ne anlatıyor?

Eskiden oyunun hikayesini bilmeden oynuyorduk ve açıkçası hikaye için değil de yaratık öldürmek için oynuyorduk bu oyunu. Ama sonradan hikayesini araştırıp tekrar oynayınca dedim ki on numara bir hikayesi varmış bu oyunun. Ana karakterimiz James Sunderland, ölen karısından mektup alınca onu aramak için Silent Hill isimli kasabaya yolculuk yapar. James’in karısı Mary, hayatının son yıllarını yatağa bağlı şekilde geçirmektedir. James artık Mary ile uğraşamaz ve onu öldürür. Oyunda gördüğümüz şeyler aslında hiç olmadı. Silent Hill aslında James’in iç dünyası. Oyunda gördüğümüz yaratıklar, oyunun atmosferi… Mesela bir sahnede Piramit Kafa (halen korkarım) diğer yaratıklara tecavüz etmektedir. Bu James’in bastırılmış cinselliğidir. Oyunda Maria isimli bir kadın var, James’in karısına benzeyen ama daha baştan çıkarıcı giyinen. Bu da aynı şekilde James’in bastırılmış cinselliğini gösteriyor. Mary uzun süre yatalak olduğu için James’te cinsel açlık oluşmuştur.

Oyunun toplam 6 sonu bulunmakta. Dog ve Ufo isimli iki son şaka amaçlı yapılmıştır ve oyunla alakası yoktur. Leave, Water, Rebirth ve Maria isimli sizin yaptığınız şeylerle ilişkili 4 son bulunmaktadır.

Doki Doki Literature Club / 2017 / Team Salvato

Ø☒☒☒âêû☒☒Ø☒☒Ø☒☒êî. Anlamadınız değil mi?

Doki Doki’yi ilk oynadığım zaman ilk iki saat beni aşırı sıkmıştı. Steam yorumlarında herkes psikolojim bozuldu, korkudan öldüm gibi incelemeler yazıyordu. Basit bir diyalog oyunu nasıl bu kadar korkutucu olabilir aklım almıyordu ve oyunu oynamaya karar verdim. Hayatımın en yanlış kararıydı. Sayori isimli şımarık komşu kızı, bizi katıldığı bir kulübe katılmamız konusunda ısrar eder. Sayori’yi kıramayan karakterimiz (yani biz) kulübe katılır. Sonra tatlı mı tatlı üç kız bizi karşılar. Monika, Yuri ve Natsuki. Monika kulübün lideri ve en cana yakın, en temiz kalpli (ehehe) öğrencisi. Yuri ise utangaç, içine kapanık, şiir ustası ve bıçaklara ilgi duyan (evet yanlış okumadınız) gizem dolu bir öğrenci. Natsuki denen şeyi fazla anlatmak istemiyorum. Her şeye sinirlenen bir velet. Son olarak Sayori kalıyor. Sayori ise her gün bizimle okula gidip gelen, bizi herkesten kıskanan en yakın arkadaşımız (veya platonik aşığımız) diyebilirim.

Oyun gerçekten harika bir oyun. Daha önce böyle bir oyun oynamadığım için gerçekten çok başarılı buldum. Team Salvato ekibini tebrik ettim açıkçası. Oyun hakkında fazla bilgi vermek istemiyorum, size tek diyeceğim şey mutlaka oynayın.

No Players Online / 2019 / Papercookies

Bağımsız oyun yapımcılarını çok seviyorum. Bize gerçekten bağımsız bir oyun sunuyorlar ve büyük bütçeli oyunları bir kenara atıp oynuyoruz. Bazen bağımsız yapımlar gerçekten daha güzel ve kaliteli oluyor en azından fikir olarak. İşte sizi gerçekten korkutacak bir oyun: No Players Online! Düşünsene sözde online oyuna giriyorsun ve tüm sunucular boş. Herhangi bir sunucuya giriyorsun ve kendi kendine oynuyorsun. Sonra biri oyuna katılıyor ve garip şeyler yaşamaya başlıyorsun.

Oyunu ilk oynadığımda tüylerim diken diken olmuştu düşündükçe. Korku ve gerilimi iliklerime kadar hissetmiştim. Gramofondan çıkan o garip müzik, arka planda çalan o korkunç fon müziği bile yetmişti beni korkutmaya. Gizem dolu ve gerçek hayatla bağı olan bu oyunu mutlaka deneyin ve araştırın.

Layers Of Fear / 2016 / Bloober Team

Güzel grafikleri, beyin yakan bölüm dizaynları, senaryosu ve tekrar tekrar yürüdüğümüz koridorları ile işte karşınızda Layers Of Fear!

İşi gücü bırakıp uğraştığı resime odaklanan bir ressam. Yapacağı eser istediği gibi olamayacak diye çok korkuyor. Bu resimde bir şeyler eksik. Ressam bu resime daha fazla duygu yüklemek istiyor ama bu nasıl olabilir? İşte bu resim onu deliliğe iten şey. Yağmur ve gök gürültüsü eşliğinde, büyük ve hayaletli evi andıran bu evde sanat eserimiz için altı parça arıyoruz. Bu parçaların oyun ilerledikçe kime ait olduğunu daha iyi anlıyoruz. Sanat eseri için uğraşan ressam, istediğini elde etmek için normal olmayan yollara başvurmuştur. İnsanı gerim gerim geren atmosferi, bakmaya doyamadığımız tablolar ve bölüm tasarımları, derin ve gizemli hikayesi, mükemmel ötesi müzikleri…  Korku türünü sevenlerin mutlaka deneyimlemesi gereken bir oyundur Layers Of Fear.

Ozan SuperApp ile 7/24 transfer, QR kod ile ödeme, e-Pin ve oyun kodu alımı, Cashback kazançları gibi sayısız avantajı elde edebilirsin. Hemen Ozan SuperApp’i indir, oyunlarda ve tüm harcamalarında dijital finansın kazançlı avantajını Ozan SuperApp’le yakala!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.