Bethesda’nın Yeni Oyunu Starfield Hakkında Tüm Bilinenler

10 Temmuz 2023

Bethesda Game Studios tarafından geliştirilen Starfield, oyun severler tarafından büyük bir ilgi ile bekleniyor. Açık dünya uzay temalı rol yapma oyunu olan Starfield, yenilikçi ve devasa bir evrene sahip olacak. Oyunculara pek çok farklı seçeneği bir arada sunan oyunla ilgili birçok konu da merak ediliyor. 

İşte Bethesda’nın yeni oyunu Starfield hakkında tüm bilinenler!

Starfield Nedir?

Bethesda Game Studios tarafından geliştirilen ve şirketin uzun süredir odaklandığı ortaçağ fantazi temalı The Elder Scrolls evreninden 25 yıl sonra oluşturduğu ilk yeni evren olan Starfield, uzay temalı bir aksiyon rol yapma oyunu. Yıldızlar arasında geçen oyunda yine diğer Bethesda oyunları gibi dilediğiniz karakteri oluşturma şansını yakalayacaksınız. 

Oyunda galaksiler, gezegenler, yerleşimler, şehirler ve uzay savaşları bulunuyor. Hikayede temel olarak uzay kaşiflerinin son grubu olan Constellation’a odaklanılmış durumda. İnsanlığın henüz çözülememiş gizemini gün ışığına çıkarmak için yolculuğa başlayacak, bu yolculuğa sana eşlik eden Vasco adlı robotla çıkacaksın. Oyunda 1000’den fazla gezegen olduğu biliniyor. Ayrıca bu gezegenlerin tamamına iniş yapılabiliyor. 

Bunun yanı sıra Starfield’da 4 büyük şehir bulunuyor. Bunların üçü hakkında bilgi sahibiyiz. Akila, Neon ve New Atlantis; dört büyük şehir arasında yer alıyor. New Atlantis son derece önemli. Çünkü United Colonies’in başkenti durumunda. Akila ise üç yıldız sisteminde bulunan yerleşimcileri temsil eden Free Star Collective’nin başkenti durumunda. 

Neo ise eğlence şehri. Balıkçılık platformuna inşa edilmiş olan şehrin balıkçılık sisteminden sorumlu bir şirketi bile bulunuyor. Starfield, sahip olduğu özelliklerin tamamı ile şimdiden ilgi odağı haline gelmiş durumda. 

Bethesda Kimdir?

Bethesda, 1986 yılında Christopher Weaver tarafından kurulan Amerikalı bir video oyun yapımcısıdır. ZeniMax Media’nın bir yan kuruluşu olan Bethesda, The Elder Scrolls ve Fallout serisi gibi bugüne kadar pek çok dikkat çeken oyunu geliştirmiştir.

Starfield’ın Önde Gelen Özellikleri

Oyunculara muhteşem bir evren sunacak olan Starfield, uzayın bütün gizemlerini de oyuncularla buluşturacak gibi duruyor. Vurgulamak isteriz; oyunda yaklaşık 1000 gezegen bulunuyor! Üstelik her gezegenin yer çekimi de birbirinden farklı. Bu ve bunun gibi dikkat çeken özellikleri bünyesinde barındıran Starfield’ın önde gelen özelliklerini şu şekilde sıralamak mümkün:

  • Yüzlerce gezegen arasında eşsiz bir yolculuğa çıkabilirsin.
  • Kişiselleştirilebilir uzay gemileri sayesinde keyifli hem kozmetik hem fonksiyonel özelleştirmeler yapabilirsin.
  • Yüzlerce karakter özelliği ve becerisi sayesinde yolculukların ve keşiflerinde inanılmaz bir güce sahip olabilirsin.
  • Oyunda bulunan 250.000 adet diyalog sayesinde oyunun her evresinde farklı diyaloglarla karşılaşabilirsin. Oyunun çok daha keyifli bir şekilde oynanmasına olanak tanıyan bu özellik, oyun severlerin ilgisini şimdiden çekmiş durumda. 

1000’lerce Fazla Keşfedilebilir Gezegen

Uzay temalı Starfield adlı oyunda keşfedilebilir gezegen sayısı oldukça fazla. Gezegenler arasında yolculuk yaparak gezegenleri daha yakından tanıman mümkün. Ayrıca üstlendiğin görevleri yerine getirerek oyunda çok daha etkili bir konumda yer alabilirsin. 

Gezegenlerin her birinde, gezegene özel yer çekimi ile karşılaşacaksın. Bazı gezegenlerde kendini havada uçuyor bulabilirsin. Özellikle oyunu test etme imkanı sağlayan IGN ekibi değişen yer çekiminin savaş mekaniklerini inanılmaz ölçüde değiştirdiğini belirtti.

Kişiselleştirilebilir Binlerce Uzay Gemisi

Starfield’ın ilgi çeken özelliklerinden bir diğeri de kişiselleştirilebilir uzay gemilerine sahip olması. İstediğin gemiyi tasarlayabildiğin için muhteşem bir gemide yolculuk yapabilirsin. Ayrıca sahip olduğun gemiyi istediğin gibi geliştirmen ve gezegenler arası yolculuğa çıkman da mümkün. 

100’lerce Karakter Özelliği ve Becerisi

Oyun severlerin merakla beklediği Starfield’ın ön plana çıkan özellikleri arasında karakter yaratma ve karakter becerileri de yer alıyor. Kendi karakterini istediğin gibi oluşturma ve bu karakteri geliştirme şansına sahipsin. Karakterin görüntüsünü özgürce tasarlayabildiğin gibi kişilik özellikleri ve geçmişinde de bu özgürlüğe sahip olduğunu bilmelisin. 

Oyunda çok özel bir karakter yaratma alanı var. Bu alanın belli başlı bölümleri ise şu şekilde:

  • Biometric ID: Bu menüde 15 farklı karakter mevcut. İlk olarak bir taslak seçmen, ardından kendi karakterini özelleştirmeye başlaman gerekiyor.
  • Body: Kas yapısı, ağırlık ve incelik olmak üzere 3 farklı özelliği temele alarak karakterini değiştirebilirsin.
  • Face: Bu kısımda karakterin yüzünü değiştirebilirsin. Kafa şekli, saç şekli, ten rengi; değiştirebileceğin kısımlar arasında yer alıyor.
  • Background: Başlangıç becerilerini tercih edebileceğin bu alan, oyunun gidişatına etki edebilecek kadar önemli.

Karakter becerilerine gelince, oyunun çok detaylı bir beceri sistemi bulunuyor. Seviye atladıkça istediğin becerileri alman mümkün. Sahip olduğun becerileri de geliştirebilirsin. Bunun için çeşitli görevleri tamamlaman yeterli olacak. 

250.000 Satır Diyalog

Oyunun çok daha eğlenceli bir hal almasını sağlayan 250.000 satır diyalog, muhteşem kurgulanmış bir oyun içinde bulunduğunu kanıtlar nitelikte. Birçok oyunda bu kadar zengin bir diyalog sistemi bulunmuyor. Fakat Starfield’deki geniş diyalog ağı içerisinde kendini oyunda yalnız hissetmeyeceksin. 

Starfield Ne Zaman Çıkacak?

Starfield, 2018 yılında E3 oyun fuarında duyurulmuştu. 6 Eylül 2023 tarihinde Starfield’ın Xbox Series X/S’e ve Windows’a özel olarak çıkması planlanıyor. 

Starfield Sistem Gereksinimleri

Oyunun çok daha iyi ve sorunsuz bir şekilde oynanabilmesi için çeşitli sistem gereksinimleri bulunuyor. Starfield için tavsiye edilen sistem gereksinimleri şu şekilde:

Starfield Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri

  • İşlemci: AMD Ryzen 5 3600X, Intel i5-10600K
  • İşletim Sistemi: Güncelleştirilmiş Windows 10/11
  • Ekran Kartı: AMD Radeon RX 6800 XT, NVIDIA GeForce RTX 2080
  • Bellek: 16 GB RAM
  • DirectX: Sürüm 12
  • Depolama: 125 GB Kullanılabilir Alan
  • Ağ: Geniş Bant İnternet Bağlantısı
  • Ek Notlar: SSD gerekli

Starfield Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşlemci: AMD Ryzen 5 2600X, Intel Core i7-6800K
  • İşletim Sistemi: Windows 10 Sürüm 22H2(10.0.19045)
  • Ekran Kartı: AMD Radeon RX 5700, NVIDIA GeForce 1070 Ti
  • Bellek: 16 GB RAM
  • DirectX: Sürüm 12
  • Depolama: 125 GB Kullanılabilir Alan
  • Ağ: Geniş Bant İnternet Bağlantısı
  • Ek Notlar: SSD Gerekli

Starfield’ın Fiyatı Ne Kadar Olacak?

6 Eylül 2023 tarihinde çıkacak olan Starfield’ın Türkiye fiyatları aşağıdaki gibi olacak:

  • Starfield Standard Edition (PC): 899 TL
  • Starfield Premium Edition (PC): 1.299 TL
  • Starfield Standard Edition (Xbox Series X/S): 1.150 TL
  • Starfield Premium Edition (Xbox Series X/S) : 1.600 TL

Starfield Xbox Game Pass’te Olacak Mı? 

Starfield çıktığı gün Xbox Game Pass’te de yer alacak. Oyuncular için harika haber! Yine de Game Pass’in oyunları belirli bir süre limiti içinde sunduğunu ve ek paketler ya da modlama gibi özellikleri desteklemediğini söylemeden geçmek istemeyiz.

Sırf bu sebeple birçok oyuncu Steam versiyonunu satın almayı tercih ediyor.

Starfield PS5’te Çıkacak Mı?

Starfield, ne yazık ki PS5’te çıkmayacak. Bunun yerine PC ve Xbox Series için özel olacak çıkacak. Bunun sebebi tabii ki Microsoft’un Bethesda Studios’u satın almış olması.

Starfield Multiplayer Olacak Mı? 

Starfield tek oyunculu bir oyun olacak. Buna rağmen 250.000 diyalog ile kendini oyun evreninde yalnız hissetmeyeceksin. Farklı gezegenlere yapacağın yolculuklar sayesinde, muhteşem bir gezinin merkezinde yer alacaksın. 

Starfield Mod Desteği Olacak Mı? 

Bir Bethesda klasiği olan mod desteği özelliği Starfield oyununda da mutlaka olacak. 

Starfield hakkında bilmen gereken tüm detayları anlattığımıza göre sıra dijital dünyanın yıldızı Ozan SuperApp’te! Ozan SuperApp; 7/24 para transferi, QR kod ile ödeme ve sürpriz kampanyalar ile oyundan dijital servislere tüm ödemelerinde yanında! Sen de fırsatlarla dolu bu dijital dünyada yerini almak için hemen Ozan SuperApp’i indir teknolojinin keyfini çıkarmaya başla!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.