Anthony Bourdain’in İstanbul Ziyaretinde Yemek Yediği Mekanlar

7 Aralık 2021

“İstanbul’da bir lezzet turu yapasım var ama nereden başlasam bilmiyorum” ya da “gedikli mekanlar keşfetmek benim işim, çünkü atadan gurmeyim” diyorsan şu an en çok ihtiyacın olan yazıyı okuyorsun demektir.

Çünkü dünyanın en popüler ve tecrübeli şeflerinden Anthony Bourdain’in İstanbul ziyareti sırasında yemek yediği mekanları ve ondan tam not alan menüleri senin için derledik. Bu mekanlarda tadacağın her tarifin aklında her lezzetin de damağında kalacağına eminiz!

Anthony Bourdain Kimdir?

Dünyanın en ünlü şeflerinden biri olarak adını altın harflerle tarihe yazdıran isimlerin başında Anthony Bourdain yer alıyor.

1956 doğumlu ve Fransız asıllı ünlü şefin hayatının büyük bölümü ve eğitim yılları New York’ta geçse de yeni lezzetler ve tarifler keşfetmek için dünyayı dolaşmaktan da geri kalmamış.

Dünyaca ünlü aşçılık okulu Culinary Institute of America’dan mezun olduktan sonra çeşitli ülkelerde gizli tatları açığa çıkarmak için programlar yapan şefin yolculuğu İstanbul’a kadar uzanıyor.
Ülkemize ait pek çok tarifi ve kültürel lezzet mirasını sevdiğini programında dile getiren Anthony Bourdain’in İstanbul’daki lezzet duraklarını senin için sıraladık!

Ara Sokak Lezzeti: Dürümzade (Beyoğlu)

durumzade-anthony-bourdain

Kebap sever bir toplum olarak adeta kültür aynamız olan dürümün İstanbul hali Dürümzade, Anthony Bourdain’i de etkilemeyi başarmış.

Ünlü şef özellikle kuzu şiş dürümü öylesine sevmiş ki programında çöp şiş yemediği yerlerde bile Dürümzade’de yediği dürümleri anlatmaktan kendini alamamış. Birbirinden özel kebap dürüm tarifleriyle lezzet şöleni sunan Dürümzade, Bourdain’den sonra senin de favorin olabilir!

Öğrenci Dostu Balkan Lokantası (Sirkeci)

balkan-lokantasi-anthony-bourdain

Hayallerinin ötesindeki etli ve sulu yemek tariflerinin tamamını Balkan esintisiyle sunan Balkan Lokantası; yalnızca tadıyla değil, fiyatıyla ve porsiyon miktarıyla da tam senlik!

Öğrenciler için enfes ev yemekleri tadını uygun fiyatlarla alabilmenin mümkün olduğu Sirkeci’deki bu lokantada her yemek bol kepçe konseptiyle sunuluyor!

İki Islak Bi’ Döner: Kızılkayalar (Beyoğlu)

kizilkayalar-anthony-bourdain

Islak hamburger denince İstanbul’da akla gelen tek yer elbette Kızılkayalar oluyor. Anthony Bourdain’in Beyoğlu’nda tattığı bu eşsiz tadın namını duymayan kalmadı!

Islak hamburgeriyle ünlü olan restoranın aynı zamanda döner ve farklı fast food çeşitleri de var. Kendine has lezzetiyle porsiyon döneri, ıslak hamburgerin ardından etin dibine düşmek isteyenler için sırasıyla yemek adeta bir gelenek!

Leziz Kebaplar: Sur Ocakbaşı (Fatih)

sur-ocakbasi-anthony-bourdain

Fatih’teki sayılı ocakbaşı lokantalardan biri olan Sur Ocakbaşı; özel büryan sunumuyla ünü sınırları aşan bir mekan. Anthony Bourdain’in de Sur tatlısı ve büryanı çok beğendiği ortadayken bunca ün boşa değil deyip, senin gezi rotana bir tabela daha ekliyoruz.

Bu mükemmel kebap şöleninin ardından Anthony Bourdain’den bile daha fazla güvendiğimiz damak tadınla senden tam not alacak mı yorumlarını bekliyoruz!

Kışın Temsilcisi: Vefa Bozacısı (Vefa)

vefa-bozacisi-anthony-bourdain

Dördüncü nesilden torunun bugün işlettiği, tam 140 yıllık geçmişiyle İstanbul’un en eski mekanlarından biri olan Vefa Bozacısı hem kışın hem de lezzetin temsilcisi.

Bu geleneksel lezzet, leblebi ve tarçınlı sunumuyla her kış müdavimlerinin vazgeçilmez mekanlarından biri olmaya devam ediyor. Anthony Bourdain’in İstanbul’daki leziz tatlar avında ağa takılan mekâna mutlaka uğramalı ve tarih, kültür, lezzet ve bozanın tadını çıkarmalısın!

İstanbul’da Anthony Bourdain’in yemek yediği ünlü mekanları gezerken dijital dünyadaki gezintini hızlandıracak haberlerden de geri kalma! Finansal servislerin ve online işlemlerin tek uygulama üzerinden en hızlı şekilde ilerlemesini sağlayan Ozan SuperApp ile 7/24 para transferinden Cashback kazançlarına, fatura ödemelerinden e-Pin alımlarına kadar ihtiyacın olan ne varsa tek ekranda! Ozan SuperApp’i indir, lezzet turundan evvel dijital finans dünyasının avantajlarıyla dolu tura başla!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.