Amazon Prime Nedir?

9 Mart 2023

Gelişen teknoloji ile beraber birçok dijital servisi günlük hayatımızda kullanmaya başladık. Dizi ve film izlemek için, alışveriş yapmak için ve oyun indirmek için farklı dijital platformların servislerine üye oluyor ve bu dijital platformları kullanıyoruz. Ancak diğer dijital platformların aksine tüm bu servisleri bir arada veren bir platform var; Amazon Prime!

Amazon’un tüm servislerinden en yüksek verimle faydalanmanı sağlayan Amazon Prime; film, dizi ve oyun hizmetlerinden yararlanmana imkan tanıdığı gibi aynı zamanda hızlı kargo ve ertesi gün teslimat gibi özel hizmetler de sunuyor. Sadece bu hizmetlerle sınırlı kalmayan Amazon Prime’ın e-kitap, sesli kitap, podcast ve müzik gibi farklı hizmetleri de var. Amazon Prime üyeliği satın aldığın  takdirde tüm bu hizmetler için sadece tek ücret ödeyerek birden fazla platformu kullanmayı bırakabilirsin. 

Yakın zamanda ülkemizde de hizmet vermeye başlayan Amazon Prime, birbirinden farklı dijital platformları bir arada buluşturuyor ve tüm bu hizmetleri aynı anda sağlıyor. Eğer Amazon Prime hakkında daha fazla şey öğrenmek istiyorsan senin için hazırladığımız bu Amazon Prime rehberine göz atabilirsin!

Amazon Prime Ne İşe Yarar?

Amazon, kurulduğu dönemde basit bir alışveriş sitesi iken daha sonraki dönemlerde dünyanın en büyük şirketlerinden biri oldu. Birçok farklı alanda hizmet veren Amazon, online alışveriş dışında müzik dinleme, film izleme, kitap okuma, oyun oynama ve oyun içi içerikler gibi hizmetlerden aynı anda faydalanabileceğin bir dijital platform yarattı. Amazon Prime üyeliği satın aldığın takdirde Amazon’un tüm bu hizmetlerinden faydalanabileceksin.

Online alışveriş, hızlı teslimat, Amazon’a özel filmlerden ve dizilerden faydalanma gibi birçok farklı özelliğe sahip olan Amazon Prime, yapmak istediğin birçok aktiviteyi bir arada toplayarak hem seni farklı platformlara ayrı ücret vermekten kurtarıyor hem de sana zaman kazandırıyor. 

Amazon Prime Avantajları

Amazon Prime üyeliğine sahip olan kullanıcılar Amazon’un hızlı ve ücretsiz teslimat seçeneği olan Amazon Prime teslimat paketini kullanabilir. Aynı zamanda Amazon’a özel dizi ve filmleri sadece Amazon Prime Video üzerinden izleyebilir, Amazon’a özel e-kitap ve sesli kitapları ücretsiz okuyabilir ve dinleyebilirsin. 

Sadece bu hizmetlerle de sınırlı kalmayan Amazon Prime, aynı zamanda video oyunu ve müzik hizmetleri de sunuyor. Prime Gaming ve Prime Music olarak adlandırılan bu iki platform, Amazon Prime’ın giderek artan popülerliğinin en büyük sebeplerinden olarak gösteriliyor. 

Amazon Prime’ın bir diğer avantajı ise Amazon’un bünyesinde yer alan canlı yayın platformu olan Twitch üzerinde her ay bir yayıncıya ücretsiz abonelik hediye etmektedir.

Amazon Prime’a Nasıl Üye Olunur?

Amazon Prime’a üye olmak için uygulanması gereken birkaç basit adım bulunmaktadır:

  • İlk önce Amazon Prime’ın web sitesini ziyaret etmen gerekiyor.
  • Daha sonra “Prime’ı 30 Gün Ücretsiz Dene” butonuna tıklamalısın.
  • Ekrandaki talimatları uygulayarak ve bilgilerini girerek Amazon Prime hesabını oluşturabilirsin.

30 Gün Ücretsiz Dene seçeneği ile Amazon Prime’ın bütün avantajlarından faydalanmanı sağlayan Amazon, bu dijital platformu beğenmediğin takdirde üyeliğini istediğin anda iptal ediyor. 

Amazon Prime Üyeliği Ne Kadar?

Amazon Prime’a üye olduğunda ilk etapta 30 gün ücretsiz deneme süresi hesabına tanımlanır. 30 günün sonunda ise Amazon Prime üyeliği aylık 7,90 TL’dir. Üyelik ücreti, 30 günün sonunda, Amazon Prime’a üye olurken verdiğin kartından otomatik olarak çekilir ve üyeliğin yenilenir.

Amazon Prime Gaming Nedir?

Amazon Prime Gaming, Amazon Prime ve Amazon Prime Video’ya dahil olan bir hizmet olarak biliniyor. Her ay farklı ücretsiz oyunlar ekleyen Amazon Prime Gaming üzerinden istediğin video oyununu bilgisayarına kolaylıkla indirebilirsin. Bunun yanında Amazon Prime Gaming’in birçok avantajı da bulunuyor. Bu ücretsiz oyunlar haricinde her ay belirli oyunlardan ve oyun içi içeriklerden ücretsiz şekilde faydalanabilirsin.

Twitch için birçok farklı ayrıcalık oluşturan Amazon Prime Gaming’e sahip olduğun takdirde Twitch’in sohbet ayrıcalıklarından, özel emojilerinden, sohbet rengi seçeneklerinden ve rozetlerinden faydalanabilirsin. 

Prime Gaming Ne Kadar?

Birçok kişi Prime Gaming’in fiyatının Amazon Prime’dan daha farklı olduğunu düşünse de Prime Gaming herhangi bir ek ücret talep etmiyor. Eğer Amazon Prime’a üye olursan, aylık 7,90 TL gibi çok düşük bir fiyatla Prime Gaming’in tüm özelliklerinden faydalanabilirsin! 

Prime Gaming Ne Zaman Yenileniyor? 

Amazon Prime Gaming’in içerisindeki ücretsiz oyunlar belirli tarihlerde yenilenip değişiyor. Bu yüzden Amazon Prime üyesi olduğun takdirde Prime Gaming’e gelen oyunları yakından takip ederek hangi oyunları ne kadar süre boyunca Amazon Prime Gaming’den ücretsiz olarak indirebileceğine bakabilirsin. 

Neredeyse her ay yenilenen ancak düzenli bir yenileme tarihi olmayan Prime Gaming, kullanıcılarına her seferinde farklı oyunlar sunarak onlara yeni deneyimler kazandırıyor. 

Amazon Prime ve Prime Gaming Aynı Mı? 

Amazon Prime ve Prime Gaming farklı isimlere sahip olmalarına karşın aslında iç içe olan platformlar olarak sayılıyor. Eğer Amazon Prime’a üye olursan, tıpkı diğer Prime özelliklerinden faydalanabildiğin gibi Prime Gaming’in tüm özelliklerinden ve avantajlarından faydalanabilirsin. Çok düşük bir ücret ile kaliteli hizmet sunan Amazon Prime, Prime Gaming hizmeti ile de oyun severleri güldürmeyi başarıyor. 

Amazon Prime Gaming Oyunları

Amazon Prime Gaming’in ücretsiz sunduğu oyunlar, Prime Gaming her yenilendiğinde değişiklik gösterebiliyor. Bu yüzden hangi oyunun ne kadar süre boyunca Prime Gaming platformundan ücretsiz indirebileceğini takip etmen gerekiyor. 

Amazon Prime’ın şu anda ücretsiz olan oyunlarından bazıları şu şekilde;

  • One Hand Clapping
  • The Elder Scrolls III: Morrowind GOTY Edition 
  • Space Warlord Organ Trading Simulator
  • Space Crew: Legendary Edition
  • Tunche
  • Onsen Master
  • Divine Knockout
  • BATS: Bloodsucker Anti-Terror Squad

    Amazon Prime Gaming Oyun İçi İçerikleri
  • League of Legends Prime Gaming kapsülü
  • Her ay sürekli değişen Valorant için farklı sticker ya da spreyler
  • League of Runeterra için etkinliklere göre sandık veya kartlar
  • GTA V oyun içi $500.000
  • FIFA Prime Gaming Paketi.

*Bu içerikler her ay yenileniyor ve erişilebilir hale geliyor.

Amazon Prime Video Nedir? 

Amazon Prime Video, Amazon Prime’ın içerisinde bulunan bir streaming platformu olarak biliniyor. Uygun fiyatı ile yüzlerce içerik izleyebileceğin Amazon Prime Video’da aynı zamanda Amazon’a özel orijinal yapımlar da bulunuyor. 

Hem Oscar adayı olan orijinal filmlere hem de Emmy adayı olan orijinal dizilere sahip olan Amazon Prime Video üzerinden düşük bir fiyata birçok farklı yapımı izleyebilirsin! 

Amazon Prime Video Ne Kadar?

Amazon Prime Video, tıpkı Amazon Prime Gaming gibi Amazon Prime’ın içerisinde bulunan bir platform. Bu yüzden diğer streaming platformlarının aksine Amazon Prime Video için ek bir ücret ödemene gerek yok.  

Amazon Prime üyeliği için 7,90 TL ücret ödedikten sonra Amazon Prime Video’nun tüm özelliklerinden istediğin gibi faydalanabilir ve istediğin yapımları dilediğin gibi izleyebilirsin. 

Amazon Prime’da Hangi Diziler Var? 

Amazon Prime’da hem Amazon’a özel orijinal diziler hem de eski yapımlar bulunmaktadır. Amazon’un en bilinen dizileri şu şekilde sıralanıyor:

  • The Lord of the Rings: The Rings of Power
  • Fleabag
  • The Marvelous Mrs. Maisel
  • Good Omens
  • American Gods
  • Homecoming
  • The Boys
  • Tales From The Loop
  • Sneaky Pete

Amazon Prime’da Hangi Filmler Var?

Amazon Prime’ın çok geniş bir film arşivi bulunmaktadır. Amazon’a özel orijinal yapımları izleyebileceğin tek platform olan Amazon, aynı zamanda birbirinden farklı yüzlerce yapımla da zengin bir içerik sunuyor. 

Sadece Amerikan ve İngiliz yapımı filmlere yer vermeyen Amazon, dünyanın birçok farklı ülkesinden kendi orijinal dillerinde izleyebileceğin filmler sunuyor. Fransızca, Almanca, Türkçe, Hintçe, İspanyolca, İtalyanca ve Rusça gibi orijinal sesleri ile dinleyebileceğin filmler aynı zamanda Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri de sunuyor. 

Amazon Prime’ın orijinal filmleri arasında birçok ünlü yapım bulunmaktadır. Amazon Prime filmlerinden bazıları şunlardır: 

  • Nanny (2022)
  • Goodnight Mommy (2022)
  • Sharmaji Namkeen (2022)
  • Birds of Paradise (2021)
  • I’m Your Woman (2020)
  • Nocturne (2020)

Amazon Prime Nasıl İptal Edilir?

Amazon Prime üyeliğini iptal etmek için uygulaman gereken birkaç basit adım bulunmaktadır. Aşağıdaki adımları takip ederek Amazon Prime üyeliğini kolayca iptal edebilirsin. 

  • Amazon Prime’ın web sitesine giriş yap.
  • “Prime Üyeliğinizi Yönetin” sayfasına tıkla.
  • Daha sonra ise “Üyeliği Sonlandır” butonuna tıkla.

Bu basit işlemlerle Prime üyeliğin hızlı bir şekilde iptal edilecektir. 

Aynı anda hem avantajlı alışverişin tadını çıkarabileceğin hem de dilediğin dizi ve filmi izleyebileceğin Amazon Prime üyeliği hakkında bilmen gereken her şeyi senin için derledik. Sırada dijital fınansın yıldızı Ozan SuperApp hakkında bilmen gerekenler var!

Ozan SuperApp ile QR ile ödeme yapabilir, 7/24 para gönderip alabilir ve sürekli güncellenen Cashback kampanyaları ile harcadıkça kazanabilirsin. Ozan SuperApp’lilerin sahip olduğu ayrıcalıklardan yararlanmak için hemen Ozan SuperApp’i indir, fırsatlar dünyasına sen de katıl!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.