Alışılmamış Bir Korku Oyunu Amnesia Rebirth!

25 Ekim 2020

2010 yılında, korku video oyunu türü iyi bir yerde değildi, çünkü en büyük franchise’ları, daha geniş kitlelere hitap etmek için tasarlanmış daha aksiyon odaklı yaklaşımlar lehine bu türü tamamen terk etmişti. Ancak daha sonra Frictional Games, Bu türü yeniden canlandıran ve bu tür bir deneyimin değeri olduğunu kanıtlayan saf bir korku oyunu olan Amnesia: The Dark Descent’i başlattı. Yedi yıl sonra, Frictional Games, Amnesia: Rebirth ile orijinal Amnesia’yı takip etme gibi görünüşte imkansız bir görevi üstlendi ve endüstri üzerinde orijinal oyun kadar büyük bir etkisi olması muhtemel olmasa da, kendi deneyimime dayanarak söyleyebilirim ki harika bir korku oyunu oldu.

Amnesia: Rebirth Review: A Different Kind of Horror | USgamer

Amnesia: Rebirth, Brennenburg Kalesi’nin ürkütücü salonlarını çok farklı bir ortamla bizlere sunuyor. Çöllerde geçen ve grafiksel anlamda aydınlık olan pek korku oyunu yoktur. Amnesia: Rebirth’in hikayesi Cezayir’de bulunan acımasızlığı ve tehlikeleriyle ünlü Sahra çölüne düşen uçak kazası ile başlıyor. Bu enkazdan kurtulan tek kişi olan Tasi Trianon’un gözünden oynuyorsunuz. Ne yazık ki karakter geçmişe dair bazı şeyleri hatırlayamıyor ve karakterimizin sahip olduğu öfke hastalığı kimi zaman büyük problemler yaratabiliyor. Oyunda ki en önemli amacımız ışığa yakın olmak diyebiliriz. Karakterimiz karanlığın içinde ne kadar uzun süre durursa hastalığına yenik düşmesi o kadar kısa oluyor ve karakter kontrolünü kaybediyorsunuz.

Amnesia: Rebirth İnceleme

Uzun bir mağara gezintisine çıkıyoruz ve mağara zifiri karanlık! Açıkçası ne kadar tehlikeli olsa da o an o öldürücü çöl sıcağını ve aydınlığını özlemeye başlıyorsunuz fakat ilerlemekten başka çaremiz yok. Mağara içerisinde tek hedefimiz aydınlıkta kalmak. Bu konuda oyun serisine yeni eklenen kibritlerin rolü çok önemli. Yeni bir ışık kaynağı bulana kadar elinizde bulunan her bir kibrit çöpünü dikkatlice kullanmanız gerek aksi taktirde akıl sağlığı kontrolünüzü kaybeder ve karanlığa yenik düşersiniz. Oyun da bunun için medikal ilaçlar olsa da onlara ulaşmak zor ve çok az sayı da bulunuyorlar. Oyun gerçekçiliğini sizlere iliklerinize kadar hissettirecek! Kibriti yaktığınız zaman eylemleriniz onu söndürmeyecek şekilde olmalı yani hareketleriniz oldukça kısıtlı aynı zamanda çevrede ki etkenlerin de bunu yapmasına izin vermemelisiniz (mağaralar içinde bulunan su birikintileri vs. gibi). Mağara da ilerlediğimiz yol boyunca herhangi bir bilmece veya ekstrem bir durum ile karşılaşmıyoruz. Fakat grafikler ve oyun tasarımı bu oyunun bir korku türü olduğunu adeta suratınıza bağırıyor.

Amnesia: Rebirth İnceleme

Mağara yolculuğumuzun sonunda kaleye vardığımız o an asıl hikaye başlıyor. Canavarlar ve bilmeceler ile dolu olan bu kale de korku limitinizi test edeceksiniz! Oyun o andan itibaren adeta kontrolü ele alarak sizle oynuyor. Amnesia: Rebirth, sizi grotesk canavarlarla veya ucuz jumpscare tarzı atlama korkularıyla bombardımana tutmuyor. Neredeyse ortamda ki hemen hemen her nesneyle etkileşime girebilir, nesneleri istediğimiz zaman alıp hareket ettirmemize olanak sağlıyor bu da gerçekçiliği bir tık daha arttırıyor. Alışılmış korku oyunlarının çok daha ilerisinde olan bir oyun serisi! Bilmeceleri çözerken bir yandan da hayatta kalma savaşı vereceğiniz bu alışılmışın dışında olan korku türünü mutlaka deneyimlemenizi tavsiye ederim.

Amnesia: Rebirth : Gameplay Reveal Trailer - YouTube

Ozan SuperApp ile oyun kodları, sürpriz cashback kampanyaları, 7/24 para transferi ve QR kod ile ödeme gibi sayısız avantajı elde edebilirsin. Hemen Ozan SuperApp’i indir, heyecan dolu oyun deneyimi ve tüm harcamalarında dijital finansın avantajını yakala!..

 

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.