Adobe Creative Cloud (CC) Nedir? Ne İşe Yarar?

19 Eylül 2022

Dijital yaratıcılık denince akla hemen Adobe geliyor. Çünkü tüm kullanıcıları için beklentilerin üstünde bir performans ve hacim sunan Adobe’un hizmetleri saymakla bitmiyor! Ancak biz her birini tek tek anlatmaya ve bilmen gereken tüm detayları sıralamaya kararlıyız. 

ozan-superapp-adobe-creative-cloud-nedir-ne-ise-yarar

Bildiğin gibi Adobe CC dijital üretim uygulamalarından biri. Ancak sayısız alt hizmet ve marka yaratarak, kendisinden meşhur değerler üretmeye de devam ediyor. 

Adobe CC tarafından sunulan platform ve uygulama hizmetleri arasında tasarımdan web araçlarına, video ve medya düzenleyicilerden grafik alt yapılarına kadar sayısız kategori bulunuyor. 

Dijital dünyanın yaratıcı kapılarını aralamanı sağlayan Adobe CC sayesinde tüm bu hizmetlere erişmek yalnızca birkaç tık uzağında! O halde eşsiz kullanım özellikleri ve hizmet nitelikleriyle Adobe CC hakkında bilmen gereken ne varsa, işte karşında!

Adobe Creative Cloud Programları Listesi 

Adobe CC tarafından sunulan program hizmetlerinin her biri farklı özelliklere sahiptir. Programlar sayesinde ihtiyaç duyduğun alan hangisi ise ona göre tercih yapabilirsin. 

Dijital üretimlerde kullanabileceğin Adobe CC programları şu şekilde: 

  • Photoshop: Görüntüleri dileğin gibi düzenlemeni ve kaydetmeni sağlar. 
  • Lightroom: Fotoğraf organizasyonu, paylaşımı ve saklama işlevi bir arada sunulur. 
  • Illustrator: Vektör grafikleri ve 3D illüstrasyon işlemleri için geniş yelpazeli bir kullanıma sahiptir. 
  • InDesign: Basılı ve dijital yayıncılık ve mizanpaj işlemlerin için eşsiz bir deneyim sunar.
  • Adobe XD: Kullanıcı deneyimleri tasarlamak istediğinde prototip oluşturmanı ve geliştirmeni mümkün kılar. 
  • Adobe Premiere Rush: Çevrim içi video oluşturma, düzenleme ve paylaşma aracıdır. 
  • Adobe Premiere Pro: Profesyonel film düzenleme, saklama ve paylaşma imkânı sunar.
  • After Effects: Sinematik görsel efektler kullanmak ve hareketli grafikler yaratmak için kullanılır. 
  • Dimension: Ürün çekimleri ve ambalaj tasarımı için yüksek gerçekçilik özelliğinde 3B görüntüler oluşturmayı sağlar. 
  • Acrobat Pro: PDF belgeler oluşturmayı ve formlar düzenlemeyi sağlar.
  • Dreamweaver: Web site tasarlama işlemleri için kolay kullanım ve pratik menü odaklı bir uygulama hizmetidir. 
  • Animate: Farklı platformlarda paylaşıma uygun animasyonlar üretmek için kullanılır.
  • Adobe Audition: Ses kayıtları üzerinde miksaj ve ek kayıt yapma imkânı sunar.
  • Lightroom Classic: Fotoğrafların bilgisayarda yerel olarak depolanmasını ve masaüstü odaklı fotoğraf düzenlemeyi sağlar.

Bunlara ek olarak Spark, Character Animator, Bridge, Media Encoder, InCopy, Prelude ve Fuse da Adobe CC’nin işlevsel programları arasında yer alır.

Adobe CC tarafından sunulan programlar ve özellikleri, dijital içerik üretimi başta olmak üzere sayısız ihtiyaca cevap verir. 

Adobe Photoshop Nedir?  

Piksel tabanlı görüntü ve fotoğrafları düzenleyebileceğin Adobe CC uygulaması Photoshop, Windows ve MacOS için geliştirilmiştir. 

ozan-superapp-adobe-photoshop-nedir

Sayısal fotoğraf işleme yazılımları arasında en yaygın tercihlerden biri olan Adobe Photoshop, alanında en hacimli hizmeti sunan uygulamadır. Çünkü vektörel işlem başarısı ve hacmi oldukça yüksektir.

Adobe Photoshop ile logo tasarımı, çizim, web tasarımı, fotoğraf düzenleme, reklam afişleri ve fotomontaj yapabilirsin.

Adobe Illustrator Nedir?  

Adobe CC uygulamalarından biri olan Illustrator Windows ve MacOS işletim sistemleriyle uyumludur. Adobe Illustrator’ın endüstrinin standart uygulamalarından biri haline gelişinde, illüstrasyon başarısı büyük rol oynamıştır.  

ozan-superapp-adobe-illustrator-nedir

 

Adobe Illustrator, AI, SVG ve PDF dosya biçimlerine uygun üretim yapabileceğin bir zemin sağlar. Yaratıcı tasarımlar hazırlamak için kullanılan Adobe Illustrator ile her türlü vektörel çizim, tasarım, illüstrasyon ve tipografi oluşturabilirsin. Illustrator aynı zamanda Photoshop ve InDesign gibi diğer Adobe CC uygulamalarıyla da entegre olabilir. Bu sayede çalışmaların için gereken arşiv ve hacmi, entegre sistem farkıyla anında karşılayabilirsin.  

Adobe Premiere Nedir? 

Adobe CC uygulamaları arasında en sevilen ve en çok tercih edilen alternatiflerden bir diğeri Adobe Premiere’dir. Uygulama sürümü 6.5’te başlarken, günümüzde 7.0 ve Pro 1.0 sürümlerine kadar genişlemiştir. Müzik klibi, montaj, kurgu ve video düzenleme yazılımı olan Premiere; Adobe CC uygulamalarının en verimli alternatifleri arasında yer alır. 

ozan-superapp-adobe-premier-nedir

Basit prodüksiyonla kurguladığın videoları, edit sırasında profesyonelleştirmek istersen Adobe Premiere tam sana göre! Aynı zamanda üretimlerin sırasında Matrox ve Declink kartlarıyla uyumlu biçimde çalışabilirsin. Uygulamanın en önemli avantajlarından biri de After Effects uyumudur. Öte yandan üretimlerin için Adobe Photoshop uygulamasıyla entegre olarak, arşiv hacmini genişletebilirsin.  

Adobe After Effects Nedir? 

Adobe CC tarafından sunulan Adobe After Effects uygulaması, prodüksiyon yazılımı kategorisindedir. Bu kategoride en profesyonel kompozisyon ve post-prodüksiyon hizmetini After Effects ile alabilirsin. Çünkü uygulama hareketli grafik yapımında adeta alanın lideri!  

ozan-superapp-adobe-after-effect-nedir

Çok katmanlı çalışma düzeni Adobe After Effects uygulamasını cazip kılar. Çünkü bir proje başlattığında, eklenen her video, fotoğraf, grafik veya müzik gibi ögeler için ayrı bir katman kullanabilirsin. Böylece kurgulama sırasında Adobe CC ayrıcalığı yaşayarak tüm işlemlerini pratik şekilde yürütebilirsin.  

Adobe InDesign Nedir?  

Adobe CC tarafından sunulan Adobe InDesign masaüstü yazılımlar arasında yer alır. Sayfa tasarımları için kurgulanan programın işlevsel yönleri oldukça fazladır. 

ozan-superapp-adobe-indesign-nedir

Hayallerinin ötesindeki tasarımları bir çırpıda kurgulaman ve paylaşman için biçilmiş kaftan olan uygulama çoklu sayfa tasarımı yapmanı sağlar. Katalog, dergi, kitap ve broşür gibi dizgi alanındaki işlerin çoklu sayfa tasarımları için kullanılır. Adobe InDesign ile çoklu sayfa tasarımına ek olarak tek sayfalık baskı işleri için de tasarım yapılabilir.

Adobe XD Nedir? 

Adobe CC uygulamalarından bir diğeri olan Adobe XD, web sitesi ve mobil uygulama tasarımlarında kullanıcı deneyimini test etmek için tasarlanmıştır. 

ozan-superapp-adobe-xd-nedir

Web sitelerinin algoritma sıralamalarında üst seviyelere yükselmesi için kullanıcı deneyimi oldukça önemli. Adobe XD’de web sitesinin kullanıcı deneyimini farklı açılardan test etmeni sağlıyor. 

Adobe XD ile vektörel tasarım ve prototip oluşturabilir, animasyonların için After Effects ile entegre şekilde çalışabilir, çalışmalarına sembol ve ses ekleyebilirsin. Kullanımı son derece kolay olan ve kalem gibi seçim araçları ile çalışmaya izin veren Adobe XD sayesinde birden fazla çalışma alanı yaratıp, tüm tasarımlarının ön izlemesini yapabilirsin.

Adobe Creative Cloud Fiyatlandırması Nasıldır? 

Adobe CC uygulamalarına sahip olmak istediğinde, alternatif pek çok üyelik şekli bulunur. Tüm üyelik işlemlerinde deneme sürecinden sonra uygulamayı kullanmak için satın alım yapman gerekir. 

Tüm Adobe uygulamalarına aynı anda erişmeni sağlayan Adobe Creative Cloud’un fiyatlandırmaları aşağıdaki gibidir. 

Bireysel kullanıcılar için:

  • Yıllık plan, aylık ödemeli 187,62 TL
  • Yıllık plan, ön ödemeli 2.251,44 TL
  • Aylık plan 499,14 TL

Kurumlar için:

  • Yıllık plan, aylık ödemeli 376,42 TL
  • Yıllık plan, ön ödemeli 4,517,04 TL

Öğrenciler ve öğretmenler için:

  • Yıllık plan, aylık ödemeli 125,08 TL
  • Yıllık plan, ön ödemeli 1.500,96 TL

Okullar ve üniversiteler için:

  • Kullanıcı başına, aylık 219,48 TL

Adobe Creative Cloud Ücretsiz Mi? 

Adobe CC avantajlarına sahip olmanı sağlayan üyelik paketlerine ücret ödemek istemezsen, acil durumlarda hızlı işlemler gerçekleştirmenin bir yolu var! Çünkü Adobe kullanıcı deneyimine erişmen ve uygulamalarla tanışman için ücretsiz denem sürümleri bulunuyor. Böylece üyelik kaydı sonrası, dilediğin Adobe CC uygulamasına deneme sürümü üzerinden erişerek, dijital üretimlerine dair fikir sahibi olabilirsin. 

Adobe Creative Cloud Ne İçin Kullanılır? 

Fotoğrafçılık, grafik tasarım, masaüstü yayın gereçleri, uygulama geliştirme ihtiyaçları, sosyal medya içerik üretimleri, dijital ses ve video düzenleme, üç boyutlu tasarım içerikleri gibi sayısız konu için Adobe CC uygulamalarından faydalanabilirsin. 

Geniş üretim yelpazesi ile Adobe uygulamalarının hayal dünyanı besleyen hizmet içerikleri; en yaratıcı ürünleri ortaya çıkarmanı sağlar. Bu dijital ürünlerin tümü, yeni nesil teknoloji ürünleri arasında işlevsel bir değere sahiptir.  

Web sitesi düzenlemeden fotoğraf düzenlemeye, film ve video oluşturmadan hareketli grafik tasarım yaratımına kadar üstün kalite dijital üretimler için Adobe CC uygulamalarından faydalanabilirsin. Bu uygulamalar üzerinden yapacağın her üretim, özellikle dijital içerik ihtiyacını karşılarken, nitelikli ve kolay kullanım yazılım desteği almanı sağlar. Böylece hem yaratıcılık hem zaman yönetimi hem de kolay kullanım özelliklerinin tamamını tek uygulamada bir araya getirebilirsin! 

Adobe Creative Cloud Tüm Uygulamalar Planı Nedir? 

Adobe CC Tüm Uygulamalar planına Photoshop, Illustrator, Premiere Pro, After Effects, InDesign ve Acrobat gibi yirmiyi aşkın uygulama dahildir. Uygulamaların her biri farklı kategorilerde özgün hizmetler sunar. 

ozan-superapp-creative-cloud-tum-uygulamalar

Adobe marka güvenilirliğiyle nitelikli kullanım avantajını elde edeceğin bu programlar sayesinde, şablon ve bulut depolama alanına da sahip olabilirsin. Ayrıca Adobe CC Fonts ile tüm uygulamalar için yüksek hacimli font arşivine de erişebilirsin. 

Adobe Creative Cloud’u Nasıl İndirip Yükleyebilirim? 

Adobe uygulamalarını kullanabilmen için öncelikle indirme ve kurma aşamalarını tamamlaman şart. 

Adobe Creative Cloud’u indirmek için sırasıyla aşağıdaki adımları izlemelisin:

  1. Adobe CC indirme işlemleri için creativecloud.adobe.com/apps adresine giriş yap.
  2. Ardından yüklemek istediğin uygulamanın yanındaki “indir” butonuna tıkla.
  3. Creative Cloud masaüstü uygulaması, ilk uygulama ile birlikte masaüstüne otomatik olarak yüklenir.
  4. Bilgisayarına indirilen dosyaya tıklayarak yükleme işlemini başlat.
  5. Yükleme işlemini bitirmek için uygulamanın talimatlarını izle.
  6. Tüm adımları tamamladığında uygulamayı kullanmaya başlayabilirsin.

Neden Adobe Creative Cloud’u Satın Almalıyım? 

Senin için daima en işlevsel ve en nitelikli ürünlerden söz ettiğimizi biliyorsun. Ancak bu kadarı yetmez! Tavsiye ettiğimiz uygulamalar aynı zamanda uygun fiyatlı ve çok yönlü olmalı. Adobe CC; Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign ve Premiere Pro gibi her biri inanılmaz yeteneklere sahip uygulamalar içerir. 

Her uygulama hizmeti başlı başına bir sektör ihtiyacına hizmet eder. Yazılım desteği denince alanın en iyi temsili olan Adobe CC ile bu uygulamalara üstün kalite özelliğiyle sahip olabilirsin. Dur! Avantajlar bitmedi. Adobe CC uygulamalarını mobil cihazlar üzerinden kullanabilir, nerede olursan ol dijital üretimlerin için gereken desteği almaya devam edebilirsin! 

Adobe Creative Cloud Üyeliği Ozan SuperApp’liler için Çok Daha Avantajlı 

Adobe CC hakkında bilmen gereken her şeyden söz ettiğimize göre, sıra geldi dijital finansta fırsat rüzgarının tek adresine! Adobe CC sahibi olmaktan ve uygulama hizmeti almaktan çok daha avantajlı bir şey daha var. O da Ozan SuperApp’li olup Adobe CC sahibi olmak!

Ozan SuperApp’in kampanyası sayesinde Adobe CC uygulama ve ürünlerini alırken, her alışverişte olduğu gibi unutulmaz fırsatlardan birini yakalayacaksın. Sen de vakit kaybetmeden Ozan SuperApp’i indir; tasarımlarında Adobe CC farkını, dijital finans yönetiminde Ozan SuperApp’li olmanın şansını yakala!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.