2022 Yılının En İyi Korku Filmleri

23 Ocak 2023

Son zamanlarda çıkan korku filmleri birçok sinema izleyicisinin ilgisini çekiyor. Hatta 2022 korku filmlerinin aynı yıl çıkan diğer kategorideki filmlerden çok daha büyük bir başarı yakaladığını söyleyebiliriz. Birçok sinema eleştirmeni, 2020’li yılların tıpkı 80’ler gibi korku sinemasının altın çağını yaşayacağını söylüyor. 

Eğer sen de bu filmleri merak ediyorsan gel beraber bu yıl hangi korku filmlerinin büyük başarı yakaladığına bakalım! İşte senin için hazırladığımız 2022 yılının en iyi korku filmleri! 

X (2022)

Türkçe Adı: X
Yönetmeni: Ti West
Türü: Gerilim, Gizem, Korku
iMDB Puanı:  6.6 / 10

Ti West’in yönetmenliğini yaptığı ve Mia Goth ile Jenna Ortega gibi korku sinemasında oldukça ünlenmiş iki filmin başrollerde oynadığı X, film çekimi için gittikleri evde korkunç bir senaryo ile karşı karşıya kalan bir grup gencin hikayesini anlatıyor. Film Teksas’ta geçerken, hem 80’ler ve 70’lerdeki slasher temalı filmleri hatırlatıyor hem de günümüzün korku sinemasından öğeler içeriyor. 

Scream (2022)

Türkçe Adı: Çığlık
Yönetmeni: Matt Bettinelli-Olpin Tyler Gillett
Türü: Gerilim, Gizem, Korku
iMDB Puanı:  6.3/ 10

Dünyanın en ünlü slasher temalı korku film serilerinden biri olan Scream (Çığlık), yeni filmi ile yine dikkatleri üzerine topluyor. Serinin vazgeçilmez iki aktristi Neva Campbell ve Courteney Cox’un yine başrolleri paylaştığı filmde, bu kez onlara günümüzün en popüler genç aktristlerinden Jenna Ortega da eşlik ediyor. 

Scream serisinin beşinci filmi olan ve serinin diğer filmleri ile bağlantılı olan 2022 yapımı Scream, Woodsboro kasabasına geri dönen katilin yeni kurbanlarını öldürmesi ile başlıyor. Kasabadaki katilin kim olduğunu bulmak için geri dönen Sidney Prescott’un yeni macerasını anlatan bu efsanevi slasher serisinin yeni filmini kaçırmamanı öneririz! 

V/H/S/ 99 (2022)

Türkçe Adı: Dehşet Kaseti 99
Yönetmeni: Flying Lotus, Flying Lotus, Flying Lotus
Türü: Korku
iMDB Puanı:  5.1/ 10

V/H/S serisinin beşinci filmi olan, birden fazla yönetmenin farklı hikayeleri anlattığı V/H/S 99 (Dehşet Kaseti 99), bu yılın en fazla beklenen korku filmlerinden biri olarak görülüyordu. 

Eğer birden fazla korku hikayesini kısa film tadında izlemek istersen, V/H/S 99 tam da aradığın korku filmi! Her ne kadar tanınmış bir oyuncu kadrosuna sahip olmasa da özellikle amatör kamera ile çekilen korku filmi severlerin hoşuna gidecektir. 

Nope (2022)

Türkçe Adı: Hayır
Yönetmeni: Jordan Peele
Türü: Gerilim, Korku, Bilim Kurgu
iMDB Puanı: 6.9/ 10

Get Out filmi ile yeni nesil korku sinemasına öncülük eden Jordan Peele’nin bir başka korku ve gerilim odaklı filmi olan Nope (Hayır), izleyicisine keyifli bir deneyim yaşatıyor. 

California’nın iç kesimlerinde, izole bir kanyonda yaşayan bir grup insanın tüyler ürpertici bir keşif yapmasını konu olan Nope, aynı zamanda bilim kurgu ve korkuyu birbiri ile harmanlayarak ilginç senaryosu ile dikkat çekiyor. 

Eğer Jordan Peele’nin daha önceki filmlerini sevdiysen 2022 filmleri arasında oldukça popüler olan Nope’u mutlaka izlemelisin. 

Incantation (2022)

Türkçe Adı: Lanetli Sembol
Yönetmeni: Kevin Ko
Türü: Gerilim, Korku
iMDB Puanı: 6.2/ 10

Batıl inançları yıkmak için çeşitli blog yazıları paylaşan ve paranormal olaylara inanmadıklarını belirten bir grup gazeteci sınıf arkadaşı kendi istekleri ile bir ritüele katılmaya karar verir. Ancak daha sonra korkunç bir deneyim yaşarlar.

Kevin Ko tarafından yönetilen Incantation, düşük bütçesine rağmen kendisini izletmeyi başaran yapımlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. 

The Black Phone (2022)

Türkçe Adı: Siyah Telefon
Yönetmeni: Scott Derrickson
Türü: Korku, Gerilim
iMDB Puanı: 6.9/ 10

The Black Phone (Siyah Telefon), bu yıl en çok ilgi gören korku ve gerilim filmlerinden biri oldu. 

13 yaşında kaçırılan Finney Shaw’ın alıkonulduğu odadaki siyah telefonu keşfetmesi ve onu kaçıran katilin diğer çocuklara ne yaptığını bu telefon sayesinde öğrenmesi sayesinde gelişen olayları izleyeceğin bu filmde bol bol gerilecek ve olayları Finney ile beraber çözmeye çalışacaksın. 

Scott Derrickson tarafından yönetilen film, çocuk oyuncunun inanılmaz performansı ile göze çarpıyor ve 2022’nin beklenmedik başarılı yapımlarından biri oluyor.

Fresh (2022)

Türkçe Adı: Taze
Yönetmeni: Mimi Cave
Türü: Korku, Komedi
iMDB Puanı: 6.7/ 10

Normal People ile adını duyuran aktris Daisy Edgar-Jones ve Marvel serisi ile adını duyuran Sebastian Stan’in başrolleri paylaştığı Fresh (Taze), popülerliğini yitiren gore filmlerinin bu yıl yeniden ilgi görmesine sebep olan filmlerin başında geliyor. 

İlk otuz dakikası romantik komedi gibi başlayan ve daha sonra seyirciyi sürprizlere boğan film, bu yılın sosyal medyada en fazla ilgi gören filmlerinin başında geliyor. Eğer farklı tarzda bir korku filmi izlemek istiyorsan Fresh tam da sana göre! 

Smile (2022)

Türkçe Adı: Gülümse
Yönetmeni: Parker Finn
Türü: Korku, Gizem
iMDB Puanı: 6.6/ 10

2022’nin ikinci yarısında vizyona giren ve büyük bir ilgi toplayan Smile (Gülümse), 2000’lerin başındaki klasik korku filmlerini anımsatan başarılı bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. 

Parker Finn’in yönetmenliğini yaptığı film, tanınmış bir oyuncu kadrosu olmamasına rağmen kurgu ve senaryosu ile dikkatleri üzerine çekiyor. Dr. Rose Cotter’ın bir hastasında gördüğü garip ve rahatsız edici hareketlerden sonra hayatı ile yüzleşmesini konu alan Smile’ı izleme listene mutlaka eklemelisin. 

Hatching (2022)

Türkçe Adı: Kuluçka
Yönetmeni: Hanna Bergholm
Türü: Korku
iMDB Puanı: 6.2/ 10

Fragmanı çıktığı anda büyük merak uyandıran ve konusu ile dikkatleri üzerine çeken Hatching (Kuluçka), ailesinin ve kendisinin hayatını değiştirecek bir yumurta bulan kızın hikayesini anlatıyor. 

Baskıcı ve hırslı annesi ile başa çıkmaya çalışan ve onu sürekli memnun etmeye çalışan bir kızın ormanda tuhaf bir yumurta bulması ile başlayan film her geçen dakika daha da karanlıklaşıyor ve izleyiciye unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. 

Yönetmenliğini Hanna Bergholm’un yaptığı bu film, korku severlerin mutlaka izlemesi gereken yapımlar arasında. 

Prey (2022)

Türkçe Adı: Av Günü
Yönetmeni: Thomas Sieben
Türü: Korku, Macera
iMDB Puanı: 4.3/ 10

Yönetmenliğini Thomas Sieben’in yaptığı bir Netflix filmi olan Prey (Av Günü), hafta sonu hiking yapmaya karar veren beş yakın arkadaşın yaşadığı korkunç olayları konu alıyor. 

Doğa yürüyüşü sırasında uzaktan bir silah sesi duyan bu beş arkadaşın peşine takılan bir avcının gerilim dolu kovalamacasını izleyeceğin bu 2022 korku filmini Netflix üzerinden izleyebilirsin. 

Pearl (2022)

Türkçe Adı:
Yönetmeni: Ti West
Türü: Korku
iMDB Puanı: 7.0/ 10

Ti West’in yönetmenliğini yaptığı X filmi ile bağlantılı olan ve bu filmden önceki bir zamanda geçen Pearl, ünlü bir aktris olma hayali ile yanıp tutuşan bir taşra kızının korkunç hikayesini anlatıyor. 

Çiftliği terk etme ve star olma düşüncesine gittikçe saplantılı hale gelen Pearl’in önüne çıkan herkesi öldürmesini anlatan bu film, özellikle slasher türünü seven korku izleyicilerine ve karakter oyunculuğu izlemekten hoşlananlara hitap ediyor. Mia Goth’un performansı ile çok konuşulduğu bu filmi mutlaka izlemelisin. 

Speak No Evil (2022)

Türkçe Adı: Şeytana Karşı
Yönetmeni: Christian Tafdrup
Türü: Korku, Dram
iMDB Puanı: 6.6/ 10

Birbirinden farklı iki hayat süren Hollandalı ve Danimarkalı iki ailenin birbiri ile anlaşması üzerine aylar sonra yeniden buluşmasını konu alan filmde, Danimarkalı ailenin misafiri olan Hollandalı ailenin başına gelen korkunç olayları izleyeceksin. 

Özellikle gerilim ve dramı bir arada seven izleyiciye hitap eden Speak No Evil (Şeytana Karşı), bu yılın en dikkat çeken yabancı yapımlarından bir tanesi. Eğer iyi bir korku filmi önerisi istiyorsan Speak No Evil tam da sana göre. 

Bodies Bodies Bodies (2022)

Türkçe Adı: Katil Kim?
Yönetmeni: Halina Reijn
Türü: Korku, Komedi
iMDB Puanı: 6.3/ 10

Bu yıl sosyal medyada en çok konuşulan korku filmlerinden biri olan Bodies Bodies Bodies (Katil Kim?), komedi ve korkunun birbiri ile harmanlandığı modern bir slasher filmi olarak karşımıza çıkıyor. 

Kasaba dışında kalan bir evde toplanan bir grup yakın arkadaşın oynamaya başladıkları oyun ile olayların geliştiği Bodies Bodies Bodies, farklı ve eğlenceli bir yapım olarak 2022’nin en iyi korku filmleri listesine girmeyi başarıyor. 

The Sadness (2022)

Türkçe Adı:
Yönetmeni: Rob Jabbaz
Türü: Korku
iMDB Puanı: 6.5/ 10

Yönetmenliğini Rob Jabbaz’ın yaptığı ve orijinal adı Ku bei olan The Sadness, son birkaç yıldır hasret kaldığımız kaliteli zombi filmlerine olan özlemi atmamız için yapılmış, oldukça iyi bir senaryo ve kurguya sahip olan yapım. 

Genç bir çiftin salgının vurduğu şehirde tekrar bir araya gelmeye çalışmasını konu alan The Sadness, zombi filmi severlerin mutlaka izlemesi gereken bir film. 

Barbarian (2022)

Türkçe Adı:
Yönetmeni: Zach Cregger
Türü: Korku, Gizem
iMDB Puanı: 7.1/ 10

Zach Cregger’in yönetmenliğini yaptığı ve son yılların popüler oyuncusu Bill Skarsgård’ın yer aldığı Barbarian, dikkat çeken senaryosu ile bu yılın en çok konuşulan korku filmlerinden biri oldu. 

Detroit’te bir iş görüşmesi için ev kiralayan bir kadının gecenin bir saatinde girdiği evde başka bir adamla karşılaşması ile başlayan film, seyircinin asla tahmin edemeyeceği bir noktaya gidiyor. Eğer sürprizleri ve plot twistleri seviyorsan Barbarian’ı mutlaka izlemelisin! 

Deadstream (2022)

Türkçe Adı:
Yönetmeni: Joseph Winter, Vanessa Winter
Türü: Korku, Komedi
iMDB Puanı: 6.6 / 10

Ününü ve hayranlarını kaybeden bir youtuber’ın yeni bir plan yaparak bir perili köşkün içinde yeni bir video çekmesini konu alan Deadstream, günümüzün dijital çağının bütün kötü özelliklerini komedi ve korku unsuruyla harmanlayarak bizlere aktarıyor. 

Yönetmenliğini Joseph Winter ve Vanessa Winter’in yaptığı bu film, eleştirel bir komedi ve korku karışımı izlemek isteyenlerin mutlaka ilgisini çekecek 2022 filmlerinden biri. 

Men (2022)

Türkçe Adı: Adamlar
Yönetmeni: Alex Garland
Türü: Korku, Fantastik
iMDB Puanı: 6.1 / 10

Alex Garland tarafından yönetilen ve korku ile fantastik karışımı bir film olan Men (Adamlar), tek başına tatile çıkan bir kadının bu sırada yaşadığı korkunç olayları anlatıyor.

Yaşadığı trajediyi atlatmak için sakin bir tatile ihtiyaç duyan Harper’ı tatil sırasında bir şey kovalamaya başlıyor ve daha sonrasında gelişen olayları izliyoruz. Eğer korku ve fantastik öğelerini karıştıran filmlerden hoşlanıyorsan Men tam da sana göre bir film. 

Crimes of the Future (2022)

Türkçe Adı: Müstakbel Suçlar
Yönetmeni: David Cronenberg
Türü: Korku, Drama, Bilim Kurgu 
iMDB Puanı: 5.9 / 10

Ünlü yönetmen David Cronenberg’in çektiği ve Kristen Stewart, Viggo Mortensen, Léa Seydoux gibi önemli starların başrolü paylaştığı Crimes of the Future (Müstakbel Suçlar), yaşamak için artık insan formunda kalmaya gerek duymayan insanların evrimini anlatıyor. Bilim kurgu, drama ve korku öğeleri içeren bu ilginç korku filmi önerimize mutlaka göz bakmalısın. 

Hellraiser (2022)

Türkçe Adı:
Yönetmeni: David Bruckner
Türü: Korku, Gizem
iMDB Puanı: 6.0 / 10

Sosyal medyada oldukça ünlü olan ve ikonik tiplemesi ile akıllara kazınan Hellreaiser, korku ve gizem türünde bir David Bruckner filmi olarak karşımıza çıkıyor. 

Frank Cotton isimli gezginin bir küp bulması ve bu küpü açmayı başararak başka bir dünyanın kapısını aralaması ile başlayan film, şimdiden kült korku filmlerinden biri olmayı başarmış bulunmakta. 

Terrifier 2 (2022)

Türkçe Adı:
Yönetmeni: Damien Leone
Türü: Korku
iMDB Puanı: 6.3 / 10

Damien Leone tarafından yönetilen bir devam filmi olan Terrifier 2, en az ilk filmi kadar korkutucu görünüyor. 

Uğursuz bir varlık tarafından diriltildikten sonra bir kasabadaki kız çocuk ve onun küçük erkek kardeşine musallat olan Art’ı izleyeceğin bu filmde, eski tarz slasher filmlerin havasını göreceksin. 

Ozan SuperApp’in senin için hazırladığı 2022 yılının en iyi korku filmi önerilerinin sonuna geldik. Korkuya doyacağın filmleri izledikten sonra biraz da avantaja doymak istersen onun için de bir önerimiz var: Ozan SuperApp!

Dijital finansta avantaja doyacağın Ozan SuperApp; QR ile ödeme, para transferi ve oyundan dijital servislere tüm ödemelerinde yanında! Hemen Ozan SuperApp’i indir, harcadıkça kazanmanın keyfini çıkar!

Ozan SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.